דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוסקה ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 480 גרם למנה\יחידה (3 גלילות לסועד (סה"כ כ- 15 יחידות מוסקה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 220 מעלות.
  • 2 לחתוך את החצילים לאורך (אין צורך לקלף, מכל חציל 5 יחידות מוסקה).
  • 3 להניח את החצילים על נייר אפייה בתבנית אפייה, להבריש בשמן זית ולזרות מעל מלח עבה. כך בשני הצדדים.
  • 4 לאפות במשך כ- 5-6 דקות מכל צד ולצנן.
  • 5 לקצוץ את הפטרוזיליה ולרסק את העגבניות על פומפייה גסה.
  • 6 להוסיף לבשר את התבלינים, הפטרוזיליה והעגבניות, ולערבב היטב.
  • 7 לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבשר.
  • 8 להניח חציל על משטח עבודה, למלא מעט בשר ולגלגל.
  • 9 בסיר לחמם את כל מצרכי הרוטב ולהניח את גלילות הבשר.
  • 10 להרתיח כ- 6 דקות ומוכן.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

שיטת ההכנה כוללת אפייה, טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)520108
חלבונים (גרם)18.97 3.95
פחמימות (גרם)347
מתוכן סוכרים (גרם)8.28 1.72
שומנים (גרם)35.64 7.42
מתוכם שומן רווי (גרם)5.68 1.18
כולסטרול (מ"ג)41.99 8.75
נתרן (מ"ג)3,861804.37
סיבים תזונתיים (גרם)6.33 1.32
מים (גרם)337.8370.38
ליקופן (מ"ג)2.090.44
ויטמין A (מק"ג)102.6721.39
ויטמין B (מ"ג)6.971.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.04
ויטמין B3 (מ"ג)5.351.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.50.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.0512.51
ויטמין B12 (מק"ג)1.710.36
ויטמין C (מ"ג)35.127.32
ויטמין E (מ"ג)1.840.38
ויטמין K (מק"ג)206.3142.98
סידן (מ"ג)57.0511.89
ברזל (מ"ג)3.620.75
מגנזיום (מ"ג)50.2710.47
זרחן (מ"ג)182.5138.02
אבץ (מ"ג)4.070.85
אשלגן (מ"ג)697.52145.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 37.7% 20.1% 35.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.