דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 195 גרם למנה\יחידה (ל- 8-10 אנשים (2 יח` לסועד))

  • חזה עוף - 400 גרם
    חזה עוף נקי משומן וגידים
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    פרוסים לחצאי טבעות
  • שום - 2 שן
    שיני שום פרוסות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד גס
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות
  • ערמונים אירופאים - 150 גרם
    שקית ערמונים קלופים ומבושלים
  • תימין - כף-קצוץ (2 גרם)
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • שמן זית - 6 כף - סה"כ (60 מ"ל)
    3 כפות לעוף ו- 3 לפילו
  • פילו - 9 עלה - סה"כ (374 גרם)
    8-10 דפי בצק פילו
  • ביצה - Medium
  • שומשום - כוס (140 גרם)
  • מים - רבע כוס
    או מיץ לימון/מיץ תפוזים

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
גלילות פילו במילוי עוף וערמונים
מעדן פילו עם עוף וערמונים
  • 1 מחממים מחבת גדולה ורחבה (בכל משך התהליך על הלהבה הכי גדולה).
  • 2 מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת הבצל הפרוס.
  • 3 בינתיים פורסים את חזה העוף לרצועות קצרות בעובי 1 ס"מ.
  • 4 כשהבצל מזהיב מוסיפים את העוף.
  • 5 כשהעוף הופך ברובו ללבן מוסיפים את יתר המרכיבים (השום, הגזר, הגמבה, שקית הערמונים (קלופים, מבושלים וקצוצים גס), הטימין, המלח והפלפל השחור) - מקפיצים/בוחשים.
  • 6 נותנים לעוף להתחיל להשחים ואז מוסיפים את המים או המיץ.
  • 7 מתבלים ומשאירים 4-5 דקות עד שרוב הנוזלים יתאדו.
  • 8 משאירים בצד עד שיגיע לטמפרטורת החדר.
  • 9 מחממים תנור ל- 180-190 מעלות.
  • 10 על משטח נקי מניחים עלה פילו כשהחלק הצר שלו מולכם, מברישים עם מעט שמן זית (סה"כ 3 כפות שמן למריחה על כל עלי הפילו) וחוצים לאורכו.
  • 11 מניחים גבעה לאורך העלה בחלק הקרוב אלינו ומשאירים 1.5 ס"מ רווח בקצוות.
  • 12 מגלגלים פעם אחת את העלה מעל הגבעה ואת הקצוות שהותרנו מקפלים פנימה לכל האורך (כמו גילגול עלי גפן למי שמכיר).
  • 13 מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה כשה"תפר" כלפי מטה.
  • 14 כך ממשיכים עם שאר העלים עד שנגמר המילוי.
  • 15 מורחים שכבה דקיקה של ביצה ומפזרים שומשום מעל.
  • 16 מכניסים לאפייה קצרה של 12-15 דקות.
  • 17 כאשר הגלילות שחומות זהובות, מוציאים, מקררים מעט ומגישים.
  • 18 בתיאבון חיוך
  • הערות חשובות:
  • 1 חשוב לזכור בעבודה עם עלי הפילו לשמור אותם בסביבה לחה כשהם ממתינים למילוי. אני בדרך כלל מרטיב מגבת, סוחט אותה טוב ומניח על הדפים שממתינים.
  • 2 ניתן להגיש עם רוטב פטריות עשיר.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 19.5% 28.4% 48.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב