דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 386 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות. מספר המנות מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
ויטולו טונטו
מעדן מהמטבח האיטלקי, צילום: בועז לביא
  • אופן הכנת הבשר:
  • 1 מנקים את הבשר מהשומן ושומרים את השומן בצד (בשר ויסבראטן - יחידה ששווה 3 קילו).
  • 2 מתבלים במלח ופלפל (לפי הטעם) וצורבים היטב מכל הצדדים.
  • 3 מסדרים על מגש רוזמרין ומרווה ומניחים מעל את הבשר הצרוב.
  • 4 מניחים פרוסות שומן על הבשר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 140 מעלות ל- 50 דקות או שהחום הפנימי של הבשר מגיע ל- 45-50 מעלות.
  • 5 מצננים מעט ומעבירים למקרר ללילה.
  • אופן הכנת קרם הטונה:
  • 1 טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרם פרט לשמן זית ולמים, עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 2 מוסיפים את השמן בהדרגה ומדללים במים.
  • 3 מתבלים במלח פלפל.
  • אופן הגשה:
  • 1 פורסים את הבשר לפרוסות דקות מאוד ומסדרים על צלחת הגשה.
  • 2 יוצקים מעל 3-4 כפות מהקרם טונה.
  • 3 מפזרים צלפים בחומץ ושאלוט פרוס.
  • 4 מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם צריבה. הערך התזונתי לא כולל את בצל השאלוט והצלפים בחומץ. כמו כן, ייתכן שימוש רב יותר בשמן זית, מלח ופלפל שחור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 49.3% 49.6% 1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.97 (0.98 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב