דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 369 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים רעבים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שוקיים מתהפכות באורז
שוקי עוף עם אורז
  • 1 מבשלים את האורז במים (5 ליטר מים) כמו אטריות, למשך כ- 5 דקות לאחר הרתיחה. לסנן ולשפוך את המים.
  • 2 לבשל עם כחצי כוס מים רותחים את הירקות המיובשים עד שהירקות סופגים את הנוזלים.
  • 3 להוסיף לאורז. לתבל בכף שטוחה מלח ים, כף פפריקה מתוקה, כפית פלפל שחור וכפית אבקת מרק.
  • 4 את השוקיים לתבל בתערובת של רבע כוס שמן, כף שטוחה מלח ים, כף פפריקה מתוקה, כפית פלפל שחור וכפית אבקת מרק.
  • 5 לטגן ברבע כוס שמן.
  • 6 בסוטאז` או בסיר שטוח למרוח מעט שמן. להניח שליש מכמות האורז ולשטח אותה על התחתית.
  • 7 לשים את השוקיים כשהחלק העבה כלפי שולי הסיר.
  • 8 עליהם להניח את שאר האורז. לשטח ולהדק. לשפוך מהצד כוס מים רותחים.
  • 9 לכסות במגבת ובמכסה. לבשל רבע שעה על אש בינונית.
  • 10 אחר כך להנמיך לאש קטנה מאוד ולבשל במשך 40 דקות נוספות.
  • 11 לפני ההגשה להפוך על מגש גדול.
  • 12 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הירקות המיובשים. את הירקות המיובשים ניתן לקנות בתפזורת בחנויות טבע ותבלינים (נמכר במשקל).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 29.5% 59% 10.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב