דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 276 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות (כמות מוערכת))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
ניוקי בפסטו בציפוי קראנצ`י
ניוקי פסטו, צילום: אסם
  • הכנת הבצק:
  • 1 בסיר שנפחו 5 ליטרים לפחות מביאים לרתיחה 2 כוסות מים עם המרגרינה וכפית מלח.
  • 2 מכבים את האש, מוסיפים את הקמח ואבקת המרק ובוחשים במהירות ליצירת בצק גושי.
  • 3 מעבירים את הבצק לקערת המיקסר, מרכיבים את זרוע הלישה ומפעילים את המיקסר.
  • 4 מוסיפים חלמון אחד, ממתינים שהוא ייבלע בבצק ומוסיפים חלמון נוסף. עושים זאת גם עם שאר החלמונים, עד שיתקבל בצק רך ונוח לעבודה.
  • 5 ממלאים מים עד שלושת רבעי מגובהו של הסיר שנפחו 6-7 ליטר.
  • 6 מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה.
  • 7 בינתיים מבצעים מהבצק פיסות בגודל ביצה ומגלגלים אותן לגלילים דקים וארוכים.
  • 8 חותכים את הגלילים לפיסות באורך סנטימטר אחד. מוסיפים למים הרותחים פיסות בצק שחתכנו משני גלילים.
  • 9 מבשלים עד שהניוקי צפים. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הניוקי מן המים ומעבירים אותם למסננת.
  • 10 שוטפים את הניוקי בזרם מים, לקירור ולהפסקת הבישול.
  • 11 מוסיפים למים הרותחים פיסות בצק משני גלילים נוספים. חוזרים על שלבי הבישול והקירור עד שנגמר הבצק.
  • 12 מוסיפים את השמן לניוקי המבושלים ובוחשים למניעת הידבקות.
  • 13 ממיסים במחבת את אצבע הפסטו. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים אותם בפסטו לציפוי מושלם.
  • הכנת ציפוי הקראנצ`:
  • 14 במחבת רחבה עם כ- 2 כפות שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה קלה.
  • 15 מוסיפים את הפירורית פאנקו ומטגנים להזהבה.
  • 16 מתבלים בחצי כפית מלח ובפלפל השחור.
  • 17 מעבירים את הניוקי לקערית הגשה, זורים את הפירורים ומגישים מיד.
  • 18 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. מספר המנות - כמות מוערכת (לא צוין ע"י יוצר המתכון).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 20.7% 11.2% 67.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב