מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 603 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
צבעוני, טעים ובריא
- 1 משרים את הדגים (4 פילטים של דג דניס חתוכים לקוביות 2X3 ס"מ - ניתן להשתמש גם בדגי בס או קוד), מיץ הלימון, האורגנו ו- 3 שיני שום פרוסות למשך כחצי שעה.
- 2 מחממים מחבת ומוסיפים כף שמן זית. צולים את קוביות הדגים. מפזרים מעל קורט מלח וקורט פלפל (לפי הטעם). מניחים בצד.
- 3 מבשלים את הפנה לפי הוראות היצרן.
- 4 למחבת גדול ועמוק, על הלהבה הקטנה ביותר, מכניסים חצי כוס שמן זית, 10 שיני שום פרוסות, קורט פלפל שחור גרוס וקורט מלח (לפי הטעם), עלה מרווה וכמה עלי בזיליקום מתוך הצרור.
- 5 למעשה לא מטגנים אלא מוציאים את כל הטעמים לתוך השמן.
- 6 כאשר השום מתרכך מוסיפים את הירקות והחמוציות, ומגבירים את הלהבה.
- 7 מטגנים/מבשלים כ- 5-6 דקות עד שהבטטה מתחילה להתרכך.
- 8 מוסיפים את הפנה המבושל (אני אוהב להוסיף גם כחצי כוס ממי הבישול לרוטב), הבלסמי, את יתר הבזיליקום ואת נתחי הדג.
- 9 מקפיצים/מערבבים בזהירות.
- 10 כשהפנה מצופים כולם ברוטב - מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים פרמזן מעל.
- 11 בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.6% |
20.5% |
36.9% |
40% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב