דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 297 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
גונדי פרסי
גונדי חומוס ביתי
  • 1 מערבבים את כל מצרכי הקציצות בקערה (חומוס קלוי וטחון ללא מלח ניתן להשיג בחנויות תבלינים ופיצוחים). טיפ: ניתן להכין את התערובת לקציצות יום לפני ולהכניס למקרר לכל הלילה - כך קל יותר לעבוד עם התערובת.
  • 2 את תפוח האדמה והקולורבי חותכים לקוביות, ואת הגזרים חותכים לטבעות. בסיר עמוק ורחב מחממים את השמן ומטגנים את הירקות החתוכים וגרגירי החומוס השלמים (לאחר שהגרגירים הושרו במים חמים וסוננו. אם משתמשים בגרגירי חומוס שלמים מוקפאים - אין צורך להשרות אותם לפני) במשך כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את התבלינים ומערבבים לעוד כ- 2 דקות.
  • 4 מוסיפים 2 ליטר מים וממשיכים בבישול.
  • 5 לאחר שהמים רותחים יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומוסיפים לסיר לבישול של עוד כ- 20-30 דקות.
  • 6 את קוביות הדלעת מוסיפים כ- 15 דקות לפני שמכבים את האש. מתקבל תבשיל גונדי פרסי חומוס מושלם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: עם אורז. חשוב לדעת: ברגע שמסיימים לאכול ונשאר עוד קציצות בסיר, חשוב להפריד אותם מהמרק ולהכניס לכלי אחר לאחסון במקרר, כי אח"כ המרק מחמיץ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה לא כולל את זמן השהיית תערובת הקציצות במקרר. ניתן להכין גם עם בשר הודו טחון, אך עם בשר עוף יוצא רך וטעים יותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 10.9% 36.3% 42.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב