דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 196 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
גונדי חומוס
גונדי פרסי מגרגירי חומוס, חזה הודו וחזה עוף
  • 1 לערבב היטב בקערה את כל מצרכי הקציצות (להוסיף כחצי כוס עד כוס מים לפי הצורך למרקם הרצוי - ייתכן ולא יהיה צורך בהוספת מים כלל).
  • 2 להניח את תערובת הקציצות מכוסה במקרר למשך כשעתיים (עדיף למשך לילה שלם).
  • 3 להרתיח בסיר סוטאז` גדול 5-6 כוסות מים עם המלח, הפלפל השחור והכורכום. להוסיף את הגזר, תפוחי האדמה וגרגירי החומוס המבושלים, להנמיך מעט את האש לבינונית-נמוכה ולבשל למשך כ- 15 דקות.
  • 4 ליצור כדורים קטנים מתערובת קציצות הגונדי ולהניח בעדינות בתוך המרק.
  • 5 לבשל במשך כ- 40-50 דקות עד שמוכן. מתקבל גונדי חומוס פרסי מפנק.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב עם חזה העוף גם חזה הודו טחון.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
את מרק העוף ניתן להמיר למרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט, ועוד יותר מומלץ להשתמש בציר עוף אמיתי.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן לתבל את המרק במעט אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט במקום המלח לפי הטעם. זמן ההכנה כולל את זמן השהית תערובת הקציצות במקרר. כמות גרגירי החומוס המבושלים, הגזרים ותפוחי האדמה תלויה בגודל הסיר ולפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 8.5% 37.9% 42.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב