מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 543 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
קציצות בשר בקר עם אורז שמזכירות את הגונדי הפרסי
- 1 כרגיל כמו שאני אוהבת, רצוי להכין את כל המצרכים מראש, כשהכל קצוץ, שטוף ומחולק לקעריות נפרדות.
- 2 בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה.
- 3 עם ידיים רטובות מכינים את הקציצות ומניחים בצד - גודל קציצה ככדור גולף.
- 4 הכנת הרוטב: בסיר של הקציצות מטגנים בשמן את הבצל והשום עד לקבלת צבע זהוב.
- 5 מוסיפים את הפלפל הירוק החריף, רסק העגבניות והמים.
- 6 מערבבים היטב ומוסיפים את המלח, הפלפל השחור והפפריקה.
- 7 אחרי שהרוטב מוכן אנחנו מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב מבלי לטגן אותם (ככה המתכון יהיה פחות שמן).
- 8 מבשלים על אש רגילה. כשהרוטב ירתח - מנמיכים את האש לאש קטנה ומבשלים 40 דקות עד שעה (יש לבדוק לפי האורז אם הוא התבשל זה אומר שהקציצות מוכנות).
- 9 הערה חשובה - אם חסר מים לרוטב או שהרוטב הצטמצם יותר מדי, ניתן להוסיף מים תוך כדי הבישול.
- 10 ניתן להגיש עם כל תוספת - פסטה, אורז, כוסמת, קינואה, קוסקוס, תפוחי אדמה ועוד.
- 11 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.3% |
23.8% |
41.7% |
31.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב