דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 411 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים גס
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
    חתוך לריבועים
  • שמן קנולה - 4.5 כפות - סה"כ (45 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 3 שיניים
    שיניים חתוכות לקוביות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    חתוכות לפרוסות
  • עגבנייה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    בשלות ומגורדות
  • רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (260 גרם)
  • בזיליקום - כף-קצוץ (3 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
    חריפה
  • ביצה - 5 Large - סה"כ (270 גרם)
    4-5 ביצים

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שקשוקה עם פטריות
שקשוקה ישראלית עם פטריות
  • 1 מטגנים בשמן בסיר שטוח ורחב או במחבת גדולה את הבצלים והפלפל האדום עד להזהבה. מוסיפים את השום לעוד כ- 3 דקות טיגון ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות. מוסיפים את העגבניות ומערבבים, ולאחר מכן מוסיפים גם את רסק העגבניות והבזיליקום, מערבבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב.
  • 3 שוברים את הביצים השלמות בתוך הסיר ומעבירים לאש נמוכה. מכסים את הסיר לעוד כ- 15-20 דקות של בישול עד שהביצים בשלות.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 26.8% 20% 47.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב