דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 456 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
גלילות חצילים וסינטה
מעדן גלילות חצילים וסינטה, צילום: יעקב הררי
  • 1 פורסים את החצילים לאורך, בעובי כ- 4 מ"מ. מטגנים משני הצדדים בשמן קנולה חם ומניחים בעדינות על מגבת נייר.
  • 2 פורסים את נתח הסינטה בעובי 3 מ"מ ומניחים פרוסה על כל פרוסת חציל.
  • 3 במעבד מזון מכינים רוטב פסטו - קוצצים צרור בזיליקום, צנוברים, שמן זית, מיץ לימון ומלח. מורחים על הסינטה.
  • 4 קולפים את הפלפלים הקלויים, מרחיקים גרעינים, חוצים לאורך ומניחים על הרוטב. מניחים מעל עלי בזיליקום. מגלגלים לגלילות ומניחים בתבנית חסינת אש כשהחתך כלפי מטה.
  • 5 אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות.
  • 6 להכנת תוספת עגבניות, חותכים את העגבניות לרבעים, קולפים ומרחיקים את הגרעינים.
  • 7 את בשר העגבניות מניחים בתבנית עם מעט שמן זית, מפזרים מעל תימין ומלח, ומייבשים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות. מצננים וקוצצים דק.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. כמות השמן לטיגון החצילים - כמות השמן היא הכמות המוערכת הנספגת בחצילים. ייתכן כי יש צורך בשימוש מופחת/רב יותר של שמן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 60% 13.1% 21.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב