דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 189 גרם למנה\יחידה (15 המבורגרים ביתיים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
המבורגר ביתי
מתכון להמבורגר
  • הכנת הלחמניות (15 יחידות):
  • 1 לקערה לנפות את הקמח, להוסיף את הסוכר והשמרים, לערבב, להוסיף את הדבש, השמן וכוס המים. להתחיל מעט ללוש ורק עכשיו להוסיף את המלח. להמשיך ללוש ולהוסיף את המים הנותרים. ללוש לבצק רך, נעים ומעט דביק עם ידיים משומנות (3 כפות שמן). לשמן גם את פני הבצק ולהניח להתפחה.
  • 2 לאחר הכפלת הנפח "להוציא" את האוויר בעזרת אגרוף. ללוש שוב ולהניח להתפחה שוב להכפלת הנפח. ליצור עיגולים או כל צורה שחפצים, להניח בתבנית ולהתפיח כ- 15 דקות נוספות.
  • 3 למרוח את הלחמניות בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד להזהבה. להוציא את הלחמניות הזהובות מהתנור ולהניח מעליהן מגבת (כך הלחמניות יוצאות רכות וטעימות).
  • הכנת הצ`יפס הביתי האפוי:
  • 1 לחתוך את תפוחי האדמה לפלחים.
  • 2 להכניס את פלחי תפוחי האדמה אל שקית נקייה ולהקפיא למשך כ- 20 דקות (כן, כן - התוצאה מובטחת). לאחר כ- 20 דקות יש להוציא את תפוחי האדמה ולתבל במלח ובשמן.
  • 3 להניח על תבנית עם נייר אפייה ולאפות עד להזהבה למשך כחצי שעה - טעים טעים ולא משמין!
  • הכנת ההמבורגר:
  • 1 לטגן את הבצלים הקצוצים בשמן עד להזהבה.
  • 2 לערבב את הבשר עם המלח, הפלפל השחור, פירורי הלחם, הבצלים המטוגנים והשמן שבהם טוגנו (בגלל שאני לא משתמשת בשומן כבש אז צריך מעט שומן כלשהו).
  • 3 ללוש את התערובת היטב ולהכניס למקרר להתגבשות טעמים כשעתיים לפחות.
  • 4 להוציא מהמקרר וליצור מהתערובת צורות המבורגר.
  • 5 על מחבת פסים חמה מאוד עם כף שמן להתחיל להניח את ההמבורגרים. להפוך אותם בעזרת מלקחיים ולא מזלג (כדי שלא יתפרקו) ולטגן עד למידת העשייה הרצויה.
  • 6 להגיש עם צ`יפס כמו בתמונה, בלחמניה ביתית, מלפפון חמוץ, סלט חסה, כרוב אדום, גזר, טבעות בצל וקטשופ - כל אחד בהתאם למה שהוא אוהב. מבטיחה לכם תוצאה כל כך טעימה שהילדים לא ירצו המבורגר אחר.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. הערך התזונתי כולל רק את ההמבורגר, הלחמניה והצ`יפס, ולא את התוספות והרטבים שמתווספים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 17.4% 20.3% 60.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב