מצרכים למתכון
3 מנות/יחידות, 485 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סביח עיראקי לשבת, צילום: תפיקו הפקות
- 1 לפרוס את החצילים לאורך, להמליח ולהשאיר ש"יזיעו" כשעה. לשטוף את החצילים, לסחוט ולטגן בשמן. בינתיים, לבשל את הביצים במים כ- 10 דקות ל"ביצים קשות".
- 2 להכין סלט קצוץ מכל הירקות.
- 3 לפתוח את הפיתה (ניתן להשתמש גם בפיתה עיראקית ביתית - תמצאו כאן מתכונים באתר), למרוח חומוס, סחוג, עמבה, שלושה-ארבעה חצילים מטוגנים, ביצה קשה אחת פרוסה וסלט ירקות, לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומעל הכל להוסיף כף טחינה, בצל סגול ופטרוזיליה (הכל הולך! בסרטון אנחנו הוספנו גם מעט מטבוחה ומלפפונים חמוצים קצוצים).
- 4 בתיאבון
טיפ למתכון
ניתן להוסיף ירקות לסלט כמו פלפל ירוק, גזר וכדומה - לפי הטעם.
שיטת ההכנה כוללת גם הרתחת ביצים קשות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.7% |
26.9% |
15.8% |
53.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב