דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 377 גרם למנה\יחידה (18-20 קציצות - כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בנוסח גרוזיני
הצעת הגשה: קציצות גרוזיניות עם אורז לבן
  • 1 בקוצץ מכניסים את הבצל, השום והירק (פטרוזיליה וכוסברה), וקוצצים עד כדי קבלת עיסה כמעט טחונה (זה הסוד שהילדים אוכלים ירק ובצל ומבלי לראות אותם).
  • 2 שופכים את התערובת לקערת הבשר.
  • 3 מוסיפים את תפוח האדמה המעוך והמבושל, פירורי לחם, ביצה, 2 כפות שמן ותבלינים (כפית מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה).
  • 4 לשים את העיסה היטב.
  • 5 מניחים במקרר להתגבשות טעמים.
  • 6 מוציאים, יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות מעט ומטגנים עד השחמה משני הצדדים (עם כ- 5 כפות שמן).
  • 7 תפוח האדמה (פירה) נותן רכות ואווריריות נהדרת - הילדים אוכלים בהנאה רבה מבלי לראות ירק ובצל - ואנחנו ההורים רגועים שהילדים אכלו...
  • 8 ניתן להגיש עם לחם גרוזיני חם, פיתות או חלה טרייה. ניתן אחרי הטיגון להכניס הקציצות לכל רוטב שאוהבים.
  • 9 אני הגשתי עם אורז לבן ורוטב שזיפים גרוזיני.
  • 10 הכנת האורז - שוטפים את האורז כמה וכמה פעמים.
  • 11 מניחים את האורז בסיר הבישול. שופכים את המים הרותחים, כף מלח ו- 3 כפות שמן.
  • 12 מערבבים ומניחים על אש גבוהה ללא כיסוי עד שהמים מגיעים לקו האורז.
  • 13 מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים עוד כ- 15 דקות.
  • 14 מורידים מהאש. מניחים למנוחה עם מכסה לעוד כ- 10 דקות.
  • 15 מבטיחה לכם אורז טעים ומובחר.
  • 16 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 22.9% 41.9% 32.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב