דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הצעת הגשה: קציצות גרוזיניות עם אורז לבן

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 377 גרם למנה\יחידה (18-20 קציצות - כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בקוצץ מכניסים את הבצל, השום והירק (פטרוזיליה וכוסברה), וקוצצים עד כדי קבלת עיסה כמעט טחונה (זה הסוד שהילדים אוכלים ירק ובצל ומבלי לראות אותם).
  • 2 שופכים את התערובת לקערת הבשר.
  • 3 מוסיפים את תפוח האדמה המעוך והמבושל, פירורי לחם, ביצה, 2 כפות שמן ותבלינים (כפית מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה).
  • 4 לשים את העיסה היטב.
  • 5 מניחים במקרר להתגבשות טעמים.
  • 6 מוציאים, יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות מעט ומטגנים עד השחמה משני הצדדים (עם כ- 5 כפות שמן).
  • 7 תפוח האדמה (פירה) נותן רכות ואווריריות נהדרת - הילדים אוכלים בהנאה רבה מבלי לראות ירק ובצל - ואנחנו ההורים רגועים שהילדים אכלו...
  • 8 ניתן להגיש עם לחם גרוזיני חם, פיתות או חלה טרייה. ניתן אחרי הטיגון להכניס הקציצות לכל רוטב שאוהבים.
  • 9 אני הגשתי עם אורז לבן ורוטב שזיפים גרוזיני.
  • 10 הכנת האורז - שוטפים את האורז כמה וכמה פעמים.
  • 11 מניחים את האורז בסיר הבישול. שופכים את המים הרותחים, כף מלח ו- 3 כפות שמן.
  • 12 מערבבים ומניחים על אש גבוהה ללא כיסוי עד שהמים מגיעים לקו האורז.
  • 13 מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים עוד כ- 15 דקות.
  • 14 מורידים מהאש. מניחים למנוחה עם מכסה לעוד כ- 10 דקות.
  • 15 מבטיחה לכם אורז טעים ומובחר.
  • 16 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)598159
חלבונים (גרם)49 13.01
פחמימות (גרם)3810
מתוכן סוכרים (גרם)2.71 0.72
שומנים (גרם)26.78 7.11
מתוכם שומן רווי (גרם)6.02 1.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)162.63 43.18
נתרן (מ"ג)1,869496.07
סיבים תזונתיים (גרם)2.94 0.78
מים (גרם)218.6458.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)81.3521.6
ויטמין B (מ"ג)14.793.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.390.1
ויטמין B3 (מ"ג)11.543.06
ויטמין B5 (מ"ג)1.650.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.980.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)46.9712.47
ויטמין B12 (מק"ג)5.251.39
ויטמין C (מ"ג)23.296.18
ויטמין D (מק"ג)0.20.05
ויטמין E (מ"ג)0.970.26
ויטמין K (מק"ג)183.3248.67
סידן (מ"ג)67.517.92
ברזל (מ"ג)6.341.68
מגנזיום (מ"ג)79.8221.19
זרחן (מ"ג)463.77123.12
אבץ (מ"ג)11.343.01
אשלגן (מ"ג)1,019270.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 22.9% 41.9% 32.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.