דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 699 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות)

  • עגבנייה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.03 ק"ג)
    קלופות וקצוצות
  • כרע עוף - 6 יחידות - סה"כ (2.1 ק"ג)
    כרעיים מנוקים
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • פלפל ירוק חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (41 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שום - 6 שיניים
    שיני שום פרוסות
  • רסק עגבניות - 3 כפות - סה"כ (51 גרם)
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
  • פפריקה מתוקה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה חריפה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
    לשיברת החמיצות
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
    3 כפות לטיגון + 3 כפות לאורז
  • מלח - 2 כפות שטוחות
    כף לתבשיל + כף לאורז
  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
  • תערובת תבלינים גרוזינית "חמאליס סונלי" - כף אחת
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פמידוריאני - עוף ברוטב עגבניות גרוזיני
כרעי עוף ברוטב עגבניות עם אורז לבן
  • 1 בסיר רחב וכבד מחממים 3 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים, אח"כ את השום, הפלפל החריף והפלפל האדום.
  • 2 לאחר 5 דקות מוסיפים את הכרעיים המנוקים ומטגנים עד הזהבה קלה.
  • 3 מוסיפים את העגבניות הקלופות והקצוצות.
  • 4 בקערה מניחים את הרסק יחד עם כל התבלינים ומוסיפים ככוס וחצי מים - מערבבים.
  • 5 שופכים ישר לסיר התבשיל.
  • 6 מערבבים מעט. במידה וצריך מים מוסיפים עד כיסוי התבשיל.
  • 7 מבשלים על אש גבוהה למשך 15 דקות.
  • 8 לאחר מכן מבשלים למשך כשעה וחצי על אש נמוכה.
  • 9 לקראת סיום התבשיל - כ- 20 דקות לפני - יש להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים.
  • 10 זהו - בריא, מזין וגם טעים. אני הגשתי עם אורז לבן.
  • 11 מתכון מנצח לאורז לבן - שוטפים את האורז כמה וכמה פעמים.
  • 12 מניחים את האורז בסיר הבישול, שופכים 4 כוסות מים רותחים, כף מלח ו- 3 כפות שמן.
  • 13 מערבבים ומניחים על אש גבוהה ללא כיסוי עד שהמים מגיעים לקו האורז.
  • 14 מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים עוד כ- 15 דקות.
  • 15 מורידים מהאש. מניחים למנוחה עם מכסה לעוד כ- 10 דקות.
  • 16 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את תערובת התבלינים הגרוזינית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 17.8% 60.7% 19.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב