דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרעי עוף ברוטב עגבניות עם אורז לבן

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 699 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות)

  • עגבניה - 6 יחידה בינונית - סה"כ (1.03 ק"ג)
    קלופות וקצוצות
  • כרע עוף - 6 יחידה - סה"כ (2.1 ק"ג)
    כרעיים מנוקים
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • פלפל ירוק חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (41 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שום - 6 שן
    שיני שום פרוסות
  • רסק עגבניות - 3 כף - סה"כ (51 גרם)
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
  • פפריקה מתוקה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה חריפה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
    לשיברת החמיצות
  • שמן קנולה - 6 כף - סה"כ (60 מ"ל)
    3 כפות לטיגון + 3 כפות לאורז
  • מלח - 2 כף שטוחה
    כף לתבשיל + כף לאורז
  • אורז בסמטי - 2 כוס - סה"כ (292 גרם)
  • תערובת תבלינים גרוזינית "חמאליס סונלי" - כף אחת
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר רחב וכבד מחממים 3 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים, אח"כ את השום, הפלפל החריף והפלפל האדום.
  • 2 לאחר 5 דקות מוסיפים את הכרעיים המנוקים ומטגנים עד הזהבה קלה.
  • 3 מוסיפים את העגבניות הקלופות והקצוצות.
  • 4 בקערה מניחים את הרסק יחד עם כל התבלינים ומוסיפים ככוס וחצי מים - מערבבים.
  • 5 שופכים ישר לסיר התבשיל.
  • 6 מערבבים מעט. במידה וצריך מים מוסיפים עד כיסוי התבשיל.
  • 7 מבשלים על אש גבוהה למשך 15 דקות.
  • 8 לאחר מכן מבשלים למשך כשעה וחצי על אש נמוכה.
  • 9 לקראת סיום התבשיל - כ- 20 דקות לפני - יש להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים.
  • 10 זהו - בריא, מזין וגם טעים. אני הגשתי עם אורז לבן.
  • 11 מתכון מנצח לאורז לבן - שוטפים את האורז כמה וכמה פעמים.
  • 12 מניחים את האורז בסיר הבישול, שופכים 4 כוסות מים רותחים, כף מלח ו- 3 כפות שמן.
  • 13 מערבבים ומניחים על אש גבוהה ללא כיסוי עד שהמים מגיעים לקו האורז.
  • 14 מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים עוד כ- 15 דקות.
  • 15 מורידים מהאש. מניחים למנוחה עם מכסה לעוד כ- 10 דקות.
  • 16 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את תערובת התבלינים הגרוזינית.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)820117
חלבונים (גרם)101.41 14.5
פחמימות (גרם)335
מתוכן סוכרים (גרם)8.59 1.23
שומנים (גרם)29.81 4.26
מתוכם שומן רווי (גרם)6.05 0.87
כולסטרול (מ"ג)308 44.04
נתרן (מ"ג)2,511359
סיבים תזונתיים (גרם)3.52 0.5
מים (גרם)489.2569.96
ליקופן (מ"ג)5.230.75
ויטמין A (מק"ג)215.9730.88
ויטמין B (מ"ג)22.723.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.840.12
ויטמין B3 (מ"ג)16.52.36
ויטמין B5 (מ"ג)3.780.54
ויטמין B6 (מ"ג)1.190.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)82.5211.8
ויטמין B12 (מק"ג)0.840.12
ויטמין C (מ"ג)129.2718.48
ויטמין D (מק"ג)0.440.06
ויטמין E (מ"ג)2.740.39
ויטמין K (מק"ג)199.1628.48
סידן (מ"ג)102.8714.71
ברזל (מ"ג)7.351.05
מגנזיום (מ"ג)120.5317.24
זרחן (מ"ג)633.3790.57
אבץ (מ"ג)11.181.6
אשלגן (מ"ג)1,336191.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.970.71
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.980.57
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.850.98
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.730.82

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 17.8% 60.7% 19.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.