דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות טעמא ברוטב פטריות
קציצות טעמא ברוטב פטריות
קציצות ביתיות טעימות ברוטב פטריות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 370 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל המרכיבים ומשאירים במקרר לספיגת טעמים בין שעתיים ללילה.
  • 2 הכנת הרוטב: לוקחים סיר רחב גדול ומטגנים את הבצל בשמן על אש נמוכה עד להשחמה בסיר מכוסה.
  • 3 מוסיפים סלרי, שום, רוזמרין, פלפל לבן ופטריות. מערבבים ומכסים עד להגרת נוזלים מהפטריות וריכוכן.
  • 4 מוסיפים את הנוזלים (יין וציר עוף), מערבבים ומחכים לרתיחה של 5 דקות בסיר מכוסה חלקית.
  • 5 מורידים את האש לאש בינונית-קטנה ומתחילים ליצור כדורים קטנים, מכניסים אותם לסיר ומוודאים שכולם שרויים בנוזלים.
  • 6 מבשלים עד לצמצום הרוטב בחצי ולריכוז הטעמים, בערך שעה וחצי על אש נמוכה-בינונית.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות איריס אשד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)467126
חלבונים (גרם)33.93 9.17
פחמימות (גרם)226
מתוכן סוכרים (גרם)3.72 1.01
שומנים (גרם)26.53 7.17
מתוכם שומן רווי (גרם)5.29 1.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.02
כולסטרול (מ"ג)132.8 35.91
נתרן (מ"ג)113.6830.74
סיבים תזונתיים (גרם)4.62 1.25
מים (גרם)281.1776.03
ויטמין A (מק"ג)146.9139.72
ויטמין B (מ"ג)15.274.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.510.14
ויטמין B3 (מ"ג)11.183.02
ויטמין B5 (מ"ג)2.50.67
ויטמין B6 (מ"ג)0.850.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)50.0313.53
ויטמין B12 (מק"ג)2.070.56
ויטמין C (מ"ג)15.324.14
ויטמין D (מק"ג)0.510.14
ויטמין E (מ"ג)0.90.24
ויטמין K (מק"ג)1,590430.05
סידן (מ"ג)67.8318.34
ברזל (מ"ג)3.971.07
מגנזיום (מ"ג)62.8416.99
זרחן (מ"ג)375.17101.45
אבץ (מ"ג)5.91.59
אשלגן (מ"ג)898.34242.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.940.52
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.680.46
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.280.62
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.050.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 30.5% 39% 25.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.