דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות הודו עם עדשים
קציצות הודו עם עדשים
קציצות הודו עם עדשים
קציצות מטוגנות מבשר הודו

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (כ- 23 קציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את העדשים במים בערך כרבע שעה, מסננים מנוזלים ומצננים.
  • 2 מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה (חוץ מהשמן לטיגון) + העדשים הכתומות.
  • 3 מחממים שמן במחבת (כל פעם כמות קטנה ומוסיפים לפי הצורך).
  • 4 מכינים קערה נוספת עם מים, לטבול בה מדי פעם את הידיים - יותר נוח לעבוד עם הבשר עם ידיים רטובות.
  • 5 מגלגלים קציצות בגודל הרצוי, משטחים מעט ומניחים על המחבת.
  • 6 מטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
  • 7 מניחים בצלחת הגשה על נייר סופג.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: עם ספגטי או פשוט עם סלט ירקות גדול ליד.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להמיר את פירורי לחם בסובין שיבולת שועל, ולטגן עם פחות שמן במחבת פסים או טפלון.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)88167
חלבונים (גרם)7.48 14.15
פחמימות (גרם)59
מתוכן סוכרים (גרם)0.84 1.59
שומנים (גרם)4.5 8.53
מתוכם שומן רווי (גרם)0.82 1.55
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.06
כולסטרול (מ"ג)31.22 59.09
נתרן (מ"ג)183.55347.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.95 1.8
מים (גרם)35.0966.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)16.731.61
ויטמין B (מ"ג)2.745.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.14
ויטמין B3 (מ"ג)2.053.87
ויטמין B5 (מ"ג)0.380.72
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.35
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.8137.5
ויטמין B12 (מק"ג)0.320.6
ויטמין C (מ"ג)1.512.86
ויטמין D (מק"ג)0.10.2
ויטמין E (מ"ג)0.130.25
ויטמין K (מק"ג)6.6112.5
סידן (מ"ג)14.8428.09
ברזל (מ"ג)0.91.71
מגנזיום (מ"ג)12.6123.87
זרחן (מ"ג)81.55154.38
אבץ (מ"ג)0.871.64
אשלגן (מ"ג)141.03266.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.731.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.631.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.881.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.791.5

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 25.6% 42.5% 26.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.