דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

27 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (כ- 9 מנות לשבלול אחד)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מאפה קוביות חזה עוף ובשר טחון בבצק עלים
מאפה המשלב גם בשר עוף וגם בשר בקר
  • 1 לטגן במחבת עם את הבצלים הקצוצים בשמן עד שיקוף. להוסיף את קוביות חזה העוף ולהמשיך לטגן. להוסיף את השום הקצוץ והתבלינים, ולאחר כ- 12-13 דקות להוריד לצלחת לקירור.
  • 2 במחבת לשים את הבשר הטחון ולהתחיל לפורר עם מזלג עד לקבלת פירורים. להמשיך לטגן עד שכל המים של הבשר מתאדים - ללא שמן! לאחר האידוי להוסיף את הבצלים הקצוצים ואת התבלינים (ניתן להוסיף בשלב זה גם פטרוזיליה קצוצה - אני לא הוספתי כי ילדיי לא אוהבים). להמשיך לטגן כ- 15 דקות ולהוריד לצלחת.
  • 3 שלב ההרכבה: את בצק העלים המופשר לחתוך לחצי. את החצי הנותר להכניס למקרר. על משטח מקומח לרדד לעלה דק בצורת מלבן. להניח מתערובת הבשר הטחון על שליש מהמלבן. אחר כך להניח את קוביות חזה העוף על השליש האמצעי, ושוב לחזור על הפעולה עם הבשר הטחון על השליש האחרון. לגלגל לגליל דק ומאורך. אם יש צורך - ה"דבק", שזה הביצה, ישמש כדי להדביק את השוליים האחרונים לגליל. למתוח מעט את הגליל כדי שיתארך ובזהירות כדי שלא ייקרע, ולסובב לצורת שבלול.
  • 4 להבריש את המאפה בביצה טרופה ומעל שומשום, ולהכניס לתנור בחום 180 מעלות כ- 30-40 דקות עד להזהבה (תלוי בסוג התנור). כך עושים עם החצי הנותר שהשארנו במקרר. מהחצי הנותר חציתי אותו שוב לחצי, רידדתי היטב וכך יצאו לי 2 שבלולים בינוניים (לפי העדפה והחלטה).
  • 5 זהו - טעים וקל להכנה. בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 28% 33.2% 37.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב