דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפה קוביות חזה עוף ובשר טחון בבצק עלים
מאפה קוביות חזה עוף ובשר טחון בבצק עלים
מאפה קוביות חזה עוף ובשר טחון בבצק עלים
מאפה המשלב גם בשר עוף וגם בשר בקר

מצרכים למתכון

27 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (כ- 9 מנות לשבלול אחד)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן במחבת עם את הבצלים הקצוצים בשמן עד שיקוף. להוסיף את קוביות חזה העוף ולהמשיך לטגן. להוסיף את השום הקצוץ והתבלינים, ולאחר כ- 12-13 דקות להוריד לצלחת לקירור.
  • 2 במחבת לשים את הבשר הטחון ולהתחיל לפורר עם מזלג עד לקבלת פירורים. להמשיך לטגן עד שכל המים של הבשר מתאדים - ללא שמן! לאחר האידוי להוסיף את הבצלים הקצוצים ואת התבלינים (ניתן להוסיף בשלב זה גם פטרוזיליה קצוצה - אני לא הוספתי כי ילדיי לא אוהבים). להמשיך לטגן כ- 15 דקות ולהוריד לצלחת.
  • 3 שלב ההרכבה: את בצק העלים המופשר לחתוך לחצי. את החצי הנותר להכניס למקרר. על משטח מקומח לרדד לעלה דק בצורת מלבן. להניח מתערובת הבשר הטחון על שליש מהמלבן. אחר כך להניח את קוביות חזה העוף על השליש האמצעי, ושוב לחזור על הפעולה עם הבשר הטחון על השליש האחרון. לגלגל לגליל דק ומאורך. אם יש צורך - ה"דבק", שזה הביצה, ישמש כדי להדביק את השוליים האחרונים לגליל. למתוח מעט את הגליל כדי שיתארך ובזהירות כדי שלא ייקרע, ולסובב לצורת שבלול.
  • 4 להבריש את המאפה בביצה טרופה ומעל שומשום, ולהכניס לתנור בחום 180 מעלות כ- 30-40 דקות עד להזהבה (תלוי בסוג התנור). כך עושים עם החצי הנותר שהשארנו במקרר. מהחצי הנותר חציתי אותו שוב לחצי, רידדתי היטב וכך יצאו לי 2 שבלולים בינוניים (לפי העדפה והחלטה).
  • 5 זהו - טעים וקל להכנה. בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)237221
חלבונים (גרם)14.58 13.64
פחמימות (גרם)1715
מתוכן סוכרים (גרם)1.13 1.05
שומנים (גרם)12.28 11.49
מתוכם שומן רווי (גרם)5.18 4.84
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.130.12
כולסטרול (מ"ג)41.18 38.53
נתרן (מ"ג)325.38304.41
סיבים תזונתיים (גרם)0.56 0.52
מים (גרם)48.5745.44
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.898.31
ויטמין B (מ"ג)4.644.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.08
ויטמין B3 (מ"ג)3.893.64
ויטמין B5 (מ"ג)0.380.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.096.64
ויטמין B12 (מק"ג)0.880.82
ויטמין C (מ"ג)1.511.41
ויטמין D (מק"ג)0.060.06
ויטמין E (מ"ג)0.230.22
ויטמין K (מק"ג)1.060.99
סידן (מ"ג)32.1530.07
ברזל (מ"ג)1.081.01
מגנזיום (מ"ג)14.2813.36
זרחן (מ"ג)107.92100.96
אבץ (מ"ג)1.921.8
אשלגן (מ"ג)187.19175.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.340.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 28% 33.2% 37.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.