דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כיסוני מלאווח במילוי בשר טחון

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 247 גרם למנה\יחידה (8-9 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה צבעו לאפור, ותוך כדי הטיגון לפורר עם מזלג כדי שלא יהיו גושים. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה והתבלינים, וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
  • 2 פורסים יחידה של מלוואח על משטח עבודה, מניחים באמצע כ- 2-3 כפות מתערובת הבשר, סוגרים לצורה של 1/2 עיגול ומהדקים עם האצבעות.
  • 3 מורחים על הבצק ביצה טרופה ומפזרים שומשום לפי הטעם.
  • 4 מניחים על נייר אפייה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהבצק משחים. מתקבל מאפה מלאווח ובשר טחון שאי אפשר לעמוד בפניו!
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)635257
חלבונים (גרם)26.48 10.73
פחמימות (גרם)5321
מתוכן סוכרים (גרם)0.78 0.32
שומנים (גרם)35.11 14.22
מתוכם שומן רווי (גרם)12.38 5.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.350.14
כולסטרול (מ"ג)74.47 30.17
נתרן (מ"ג)641.63259.9
סיבים תזונתיים (גרם)1.17 0.47
מים (גרם)62.1425.17
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)14.255.77
ויטמין B (מ"ג)4.992.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.06
ויטמין B3 (מ"ג)3.971.61
ויטמין B5 (מ"ג)0.530.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.124.5
ויטמין B12 (מק"ג)20.81
ויטמין C (מ"ג)1.940.79
ויטמין D (מק"ג)0.150.06
ויטמין E (מ"ג)0.30.12
ויטמין K (מק"ג)11.194.53
סידן (מ"ג)142.9557.9
ברזל (מ"ג)2.040.83
מגנזיום (מ"ג)18.377.44
זרחן (מ"ג)160.4965.01
אבץ (מ"ג)4.181.69
אשלגן (מ"ג)279.53113.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.270.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.250.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 30.5% 23% 45.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.