דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 490 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

  • כנפי העוף והירקות
  • כנפי עוף - 1 ק"ג
  • תפוח אדמה - 4.5 יחידות בינוניות - סה"כ (788 גרם)
    4-5 תפו"א חתוכים לרבעים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך גס
  • שום - 3.5 שיניים
    3-4 שיני שום פרוסות
  • המשרה
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    או שמן זית
  • בזיליקום - 2 כפיות-קצוץ - סה"כ (2 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
    חריפה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
כנפיים בתנור
כנפיים בתנור עם תפוחי אדמה
  • 1 מניחים בקערה גדולה את כנפי העוף, תפוחי האדמה (לא קלופים), הבצל והשום.
  • 2 מערבבים בקערה קטנה את השמן, המים וכל התבלינים, מוזגים על הכנפיים בקערה ומערבבים היטב על שכל הכנפיים תספוגנה את כל הטעמים.
  • 3 מעבירים לתבנית גדולה (אפשר לתבנית של התנור).
  • 4 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום 180-200 מעלות למשך כ- 3/4 שעה עד להשחמה.
  • 5 מומלץ להגיש עם קוסקוס, פירה או אורז.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 19.1% 34% 40.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב