דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (12-14 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת דבש גרוזינית
עוגת דבש נהדרת לערב ראש השנה
  • 1 בקערה לערבב את כל מצרכי תערובת הקמח.
  • 2 בקערה נוספת לערבב את כל מצרכי תערובת החלמונים.
  • 3 בקערת המיקסר להקציף לקצף חזק את החלבונים והסוכר (את הסוכר להוסיף בהדרגה).
  • 4 לערבב בתוך כוס את החומץ ואבקת הסודה לשתייה.
  • 5 להוסיף את תערובת החלמונים אל תוך קצף החלבונים תוך כדי הקצפה.
  • 6 להמשיך להקציף ולהוסיף את תערובת החומץ ואבקת הסודה לשתייה.
  • 7 להנמיך את המהירות ולהוסיף באיטיות את תערובת הקמח עד להבלעה.
  • 8 להעביר אל תבנית עגולה 26 ס"מ משומנת או עם נייר אפייה.
  • 9 להקציף ידנית החלבון והסוכר, ולשפוך מעל העוגה. כעת לפזר את הפקאנים (או האגוזים) בצורה אחידה.
  • 10 להכניס לתנור המחומם מראש לחום של 165-170 מעלות למשך כ- 45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 11 זהו - מתקבלת עוגה אוורירית, רכה, גבוהה והכי חשוב טעימה.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה 26 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 16.2% 7.9% 74.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב