1. בקערה לערבב את כל מצרכי תערובת הקמח.
2. בקערה נוספת לערבב את כל מצרכי תערובת החלמונים.
3. בקערת המיקסר להקציף לקצף חזק את החלבונים והסוכר (את הסוכר להוסיף בהדרגה).
4. לערבב בתוך כוס את החומץ ואבקת הסודה לשתייה.
5. להוסיף את תערובת החלמונים אל תוך קצף החלבונים תוך כדי הקצפה.
6. להמשיך להקציף ולהוסיף את תערובת החומץ ואבקת הסודה לשתייה.
7. להנמיך את המהירות ולהוסיף באיטיות את תערובת הקמח עד להבלעה.
8. להעביר אל תבנית עגולה 26 ס"מ משומנת או עם נייר אפייה.
9. להקציף ידנית החלבון והסוכר, ולשפוך מעל העוגה. כעת לפזר את הפקאנים (או האגוזים) בצורה אחידה.
10. להכניס לתנור המחומם מראש לחום של 165-170 מעלות למשך כ- 45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
11. זהו - מתקבלת עוגה אוורירית, רכה, גבוהה והכי חשוב טעימה.
12. בתיאבון