דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת דבש עם מגוון תוספות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה טורפים יחד את הביצים, השמנת, הסוכר, סוכר הוניל והמלח במשך דקה-שתיים, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מסמיכה מעט.
  • 2 לנפות את הקמח ביחד אם אבקת האפייה לקערה, לערבב ולהוסיף לבלילה. לטרוף רק עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה יחסית.
  • 3 יוצקים 1/3 מהבלילה לתבנית.
  • 4 בעזרת כף מזלפים חצי מכמות הטחינה, מעל חצי מכמות הסילאן והדבש, ומעל הכל מפזרים מחצית מכמות החלבה.
  • 5 חוזרים שוב על אותה פעולה: שליש בלילה, יתרת הטחינה, הדבש והסילאן, חלבה ומעל מכסים ביתרת הבלילה.
  • 6 להחדיר סכין לתבנית ולערבב בתנועות ספירלה.
  • 7 לפזר מעל את האגוזים.
  • 8 לאפות עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים, לא יבש לגמרי.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בגודל 24 משומנת.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)377352
חלבונים (גרם)7.28 6.79
פחמימות (גרם)3937
מתוכן סוכרים (גרם)4.48 4.18
שומנים (גרם)21.41 19.99
מתוכם שומן רווי (גרם)8.65 8.08
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)98.87 92.29
נתרן (מ"ג)486.41454.06
סיבים תזונתיים (גרם)0.51 0.48
מים (גרם)13.8712.94
ויטמין A (מק"ג)27.225.39
ויטמין B (מ"ג)0.410.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.17.56
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.14
ויטמין C (מ"ג)0.030.03
ויטמין D (מק"ג)0.350.33
ויטמין E (מ"ג)0.180.17
ויטמין K (מק"ג)0.050.05
סידן (מ"ג)23.3321.78
ברזל (מ"ג)0.660.61
מגנזיום (מ"ג)2.152.01
זרחן (מ"ג)33.8831.62
אבץ (מ"ג)0.230.22
אשלגן (מ"ג)32.4630.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.58
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 31.4% 10.7% 57.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.