דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 212 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הבורקסים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בורקס תפוחי אדמה ופטריות מבצק של חצ`פורי
בורקס בסגנון חצ`פורי
  • 1 לשים לבצק רך אך לא דביק את כל מצרכי הבצק. ממשיכים ללוש על משטח ולעבד את הגלוטן שבקמח מספר דקות, עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מכסים ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה. לשים שוב את הבצק מספר דקות (ככה הבצק יהיה יותר אלסטי) ומשהים למשך כחצי שעה.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 14 כדורים, מכסים ומשהים כ- 15 דקות. מרדדים כל כדור לעלה דק, מכסים ומשהים שוב כ- 30 דקות.
  • 3 בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל השחור. מוסיפים לתפוחי האדמה המבושלים והמרוסקים את הכורכום, ומערבבים הכל יחד.
  • 4 לוקחים עלה מרודד ומותחים בידיים לעלה דק ככל האפשר (כמו עלה פילו). טובלים את אצבעות היד בשמן (כחצי כוס לזילוף על הבצק) ומזלפים כמה טיפות שמן על העלה. את הקצה הקרוב אלינו מקפלים עד לשליש מהאורך, שוב מזלפים שמן.
  • 5 מניחים על הקצה המקופל את המילוי לאורכו, מקפלים שוב את הבצק - הפעם מהצדדים לאמצע, שוב מזלפים שמן, מגלגלים לרולדה וממשיכים לצורת שבלול. מניחים על תבנית משומנת ומזלפים שוב שמן מעל.
  • 6 אופים בתנור בחום של 190-200 מעלות כ- 15-20 דקות עד להזהבה.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 14.1% 10.3% 73.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב