דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 153 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות קנלוני)

  • חזה עוף - 2 יחידה - סה"כ (870 גרם)
    2 פרפרי חזה עוף מנוקים
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פורטבלו טריות וקצוצות
  • תימין - 2 כפית-קצוץ - סה"כ (2 גרם)
    עלי תימין טריים
  • גזר - 2 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • שום - 9 שן
    8-10 שיני שום
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה או חריפה
  • פירורי לחם - 2 כף - סה"כ (22 גרם)
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • בצל - 2 יחידה גדולה - סה"כ (644 גרם)
    קצוצים דק
  • שמן קנולה - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
    מעט שמן לטיגון
  • בזיליקו - רוטב עגבניות לפסטה - קופסת פלסטיק (420 גרם)
    2-3 כוסות רוטב עגבניות
  • קנלוני - 2 קופסת קרטון - סה"כ (500 גרם)
    כ- 20 קנלוני
  • פטרוזיליה - כוס-קצוץ (50 גרם)
    כוס לא דחוסה - רק עלים

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קנלוני במילוי חזה עוף טחון ופטריות
קנלוני ברוטב עגבניות ממולא בחזה עוף טחון
  • 1 טוחנים יחד את חזות העוף, חצי מכמות השום, הגזרים והפטרוזיליה במטחנת בשר.
  • 2 מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, התימין והפפריקה וממשיכים לטגן עד שהפטריות מרטיבות את התערובת.
  • 3 מוסיפים את תערובת הבשר וממשיכים לערבב היטב על אש בינונית עד שהבשר מתחיל להתגבש. כותשים את יתר השום ומוסיפים לתערובת.
  • 4 מטגנים עוד כ- 2 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים פירורי לחם ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב.
  • 5 ממלאים את הקנלוני בתערובת בעזרת שקית זילוף/כפית/סכין.
  • 6 שופכים חצי מהרוטב לתבנית (אפשר גם רוטב פטריות), עליה מסדרים את הקנלוני, ומעליהם יוצקים את יתר הרוטב.
  • 7 מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות. אופים בהתחלה 30-35 דקות כאשר התבנית מכוסה בנייר אלומיניום. מסירים את הנייר ואופים בחום של 200-220 עוד כ- 10 דקות או עד להזהבה.
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 9.3% 39.4% 46.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב