דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות קנלוני)

  • הפסטה
  • קנלוני - 2 קופסאות קרטון - סה"כ (500 גרם)
    כ- 20 קנלוני
  • המילוי
  • חזה עוף - 2 יחידות - סה"כ (870 גרם)
    2 פרפרי חזה עוף מנוקים
  • שום - 9 שיניים
    8-10 שיניים
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • פטרוזיליה - כוס-קצוץ (50 גרם)
    כוס לא דחוסה - רק עלים
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    קצוצים דק
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    מעט שמן לטיגון
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פורטבלו טריות וקצוצות
  • תימין - 2 כפיות-קצוץ - סה"כ (2 גרם)
    עלי תימין טריים
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה או חריפה
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • הרוטב
  • עגבניות מרוסקות דק ומסוננות - בקבוק זכוכית (700 גרם)
    2-3 כוסות רוטב עגבניות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קנלוני במילוי חזה עוף טחון ופטריות
קנלוני ברוטב עגבניות ממולא בחזה עוף טחון
  • 1 טוחנים יחד את חזות העוף, חצי מכמות השום, הגזרים והפטרוזיליה במטחנת בשר.
  • 2 מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, התימין והפפריקה, וממשיכים לטגן עד שהפטריות מרטיבות את התערובת.
  • 3 מוסיפים את תערובת הבשר וממשיכים לערבב היטב על אש בינונית עד שהבשר מתחיל להתגבש. כותשים את יתרת השום, מוסיפים לתערובת. מטגנים עוד כ- 2 דקות ומסירים מהאש.
  • 4 מוסיפים לתערובת את פירורי הלחם, מתבלים במלח ובפלפל השחור ומערבבים היטב.
  • 5 ממלאים את הקנלוני במילוי העוף בעזרת שקית זילוף/כפית/סכין.
  • 6 מוזגים חצי מהרוטב לתבנית (אפשר גם רוטב פטריות), עליה מסדרים את הקנלוני ומעליהם יוצקים את יתר הרוטב.
  • 7 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. אופים בהתחלה במשך כ- 30-35 דקות כאשר התבנית מכוסה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. מסירים את הכיסוי ואופים בחום של 200-220 עוד כ- 10 דקות או עד להזהבה.
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 8% 40.5% 45.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב