דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קנלוני ברוטב עגבניות ממולא בחזה עוף טחון

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות קנלוני)

  • הפסטה
  • קנלוני - 2 קופסאות קרטון - סה"כ (500 גרם)
    כ- 20 קנלוני
  • המילוי
  • חזה עוף - 2 יחידות - סה"כ (870 גרם)
    2 פרפרי חזה עוף מנוקים
  • שום - 9 שיניים
    8-10 שיניים
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • פטרוזיליה - כוס-קצוץ (50 גרם)
    כוס לא דחוסה - רק עלים
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    קצוצים דק
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    מעט שמן לטיגון
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פורטבלו טריות וקצוצות
  • תימין - 2 כפיות-קצוץ - סה"כ (2 גרם)
    עלי תימין טריים
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה או חריפה
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • הרוטב
  • עגבניות מרוסקות דק ומסוננות - בקבוק זכוכית (700 גרם)
    2-3 כוסות רוטב עגבניות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 טוחנים יחד את חזות העוף, חצי מכמות השום, הגזרים והפטרוזיליה במטחנת בשר.
  • 2 מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, התימין והפפריקה, וממשיכים לטגן עד שהפטריות מרטיבות את התערובת.
  • 3 מוסיפים את תערובת הבשר וממשיכים לערבב היטב על אש בינונית עד שהבשר מתחיל להתגבש. כותשים את יתרת השום, מוסיפים לתערובת. מטגנים עוד כ- 2 דקות ומסירים מהאש.
  • 4 מוסיפים לתערובת את פירורי הלחם, מתבלים במלח ובפלפל השחור ומערבבים היטב.
  • 5 ממלאים את הקנלוני במילוי העוף בעזרת שקית זילוף/כפית/סכין.
  • 6 מוזגים חצי מהרוטב לתבנית (אפשר גם רוטב פטריות), עליה מסדרים את הקנלוני ומעליהם יוצקים את יתר הרוטב.
  • 7 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. אופים בהתחלה במשך כ- 30-35 דקות כאשר התבנית מכוסה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. מסירים את הכיסוי ואופים בחום של 200-220 עוד כ- 10 דקות או עד להזהבה.
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16499
חלבונים (גרם)15.71 9.43
פחמימות (גרם)1811
מתוכן סוכרים (גרם)3.61 2.17
שומנים (גרם)3.12 1.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.52 0.31
כולסטרול (מ"ג)33.5 20.11
נתרן (מ"ג)159.3195.63
סיבים תזונתיים (גרם)2.19 1.31
מים (גרם)82.1449.31
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)120.1272.1
ויטמין B (מ"ג)5.43.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.06
ויטמין B3 (מ"ג)4.382.63
ויטמין B5 (מ"ג)0.570.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.270.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.918.35
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.06
ויטמין C (מ"ג)7.24.32
ויטמין D (מק"ג)0.110.07
ויטמין E (מ"ג)0.360.21
ויטמין K (מק"ג)43.1725.91
סידן (מ"ג)27.0716.25
ברזל (מ"ג)0.990.59
מגנזיום (מ"ג)19.211.53
זרחן (מ"ג)103.1161.89
אבץ (מ"ג)0.680.41
אשלגן (מ"ג)233.88140.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.40.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 8% 40.5% 45.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.