דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קנלוני גבינה
קנלוני גבינה
קנלוני ברוטב שמנת

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (20 יחידות קנלוני)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת התערובת:
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והתימין, מערבבים היטב, ומפזרים את קוביות החמאה.
  • 2 מטגנים על אש בינונית ומערבבים מדי פעם, עד שנוזלי הפטריות מתאדים. מוסיפים יין לבן, מוסקט ובזיליקום ומערבבים. כאשר שוב הנוזלים התאדו, מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 מחממים את השמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים היטב.
  • 2 מתבלים במלח ופלפל, מחכים כחצי דקה (תוך ערבוב) ומסירים מהאש.
  • הרכבת המנה:
  • 1 מערבבים בקערה את כל הגבינות ופירורי הלחם של המילוי, מוסיפים את תערובת הפטריות החמה ומערבבים היטב.
  • 2 ממלאים את הקנלוני בתערובת בעזרת שקית זילוף/כפית/סכין. שופכים חצי מהרוטב לתבנית, עליה מסדרים את הקנלוני, ומעליהם יוצקים את יתר הרוטב.
  • 3 מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות. אופים בהתחלה 30-35 דקות כאשר התבנית מכוסה בנייר אלומיניום.
  • 4 מסירים את הנייר ואופים בחום של 200-220 עוד כ- 10 דקות או עד להזהבה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין גם עם רוטב רוזה (להוסיף עגבניות לרוטב השמנת - ראו תמונה שנייה במתכון).

ציוד נדרש: לגבי התבנית - פורצלן הכי הכי טוב (אבל קשה לנקות בדרך כלל...). גם תבנית מתכת טובה. תבנית חד פעמית טיפה פחות טובה, אבל זה גם עובד.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. אני השתמשתי ב- 20 יחידות קנלוני. בחבילה יש מעט יותר, כך שייתכן שהמילוי לא יספיק לכם לחבילה שלמה (תלוי בכמות המלית שתשימו).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)112172
חלבונים (גרם)5.13 7.87
פחמימות (גרם)1319
מתוכן סוכרים (גרם)0.35 0.54
שומנים (גרם)4.69 7.19
מתוכם שומן רווי (גרם)1.68 2.58
כולסטרול (מ"ג)11.7 17.95
נתרן (מ"ג)178.76274.17
סיבים תזונתיים (גרם)0.83 1.27
מים (גרם)22.6134.69
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.45.22
ויטמין B (מ"ג)1.542.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.15
ויטמין B3 (מ"ג)1.091.67
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.817.38
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.08
ויטמין C (מ"ג)0.450.69
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)622.32954.48
סידן (מ"ג)69.35106.36
ברזל (מ"ג)0.170.26
מגנזיום (מ"ג)5.418.29
זרחן (מ"ג)47.2572.48
אבץ (מ"ג)0.240.37
אשלגן (מ"ג)108.97167.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.180.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 20.1% 22% 54.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.