דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (כ- 25 לביבות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
לביבות כרישה ללא גלוטן
לביבות כרישה בריאות ללא גלוטן
  • 1 שוטפים וחותכים את גבעולי הכרישה - כל כרישה ל- 3-4 חלקים.
  • 2 מבשלים בסיר עם מים עד לריכוך הכרישות כ- 3/4 שעה או פחות בסיר לחץ.
  • 3 מעבירים למסננת, מקררים מעט ונותנים למים להתנקז.
  • 4 סוחטים היטב את הכרישות משאריות המים ומכניסים למעבד מזון. מפעילים כמה דקות עד שמתקבלת עיסה חלקה.
  • 5 מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים והתבלינים, ומעבדים קצרות עד להתאחדות החומרים.
  • 6 מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות עם כפית שמן. לוקחים כחצי כף מהבלילה ומניחים במחבת החמה. ממלאים את המחבת עם לביבות ומטגנים כמה דקות (רצוי עם מכסה).
  • 7 הופכים, מטגנים את הצד השני ומוציאים לצלחת (להשתמש בכפית שמן נוספת). במידה ובוחרים לטגן בשמן עמוק - מוציאים לנייר סופג.
  • 8 מגישים חם. חימום חוזר יכול להיות בתנור או בטוסטר אובן.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין את הלביבות בצורה נוספת - משמנים תבניות אישיות, שמים ככף מהבלילה ודוחסים. מטפטפים מעט שמן או משתמשים בספריי שמן, ואופים בחום בינוני עד שהלביבות משחימות.

את המתכון קיבלתי מתמי חברתי ממוצא תורכי. הלביבות טעימות אך בשיטת הטיגון הן מלאות בשמן. אני החלטתי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק וכפית שמן אחת בתחילת ה"טיגון" ועוד כפית באמצע וזהו. הלביבות יוצאות מאוד טעימות אם כי שונות מעט מהמטוגנות עם הרבה שמן. ניתן להמיר את המתכון למתכון עם גלוטן (על ידי החלפת פירורי הלחם). הערך התזונתי ללביבות בטיגון בשמן עמוק יהיה שונה מהערכים התזונתיים הקיימים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 22.4% 16.8% 54.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב