גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מטבח ישראלי | » | לביבות כרישה ללא גלוטן |
לביבות כרישה מטוגנות עם פירורי לחם ללא גלוטן, 22 קלוריות למנה, 73 קלוריות ל-100 גרם
רות טרכטמן, בלוגרית אוכל, 20.09.2012
25 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (כ- 25 לביבות)
את המתכון קיבלתי מתמי חברתי ממוצא תורכי. הלביבות טעימות אך בשיטת הטיגון הן מלאות בשמן. אני החלטתי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק וכפית שמן אחת בתחילת ה"טיגון" ועוד כפית באמצע וזהו. הלביבות יוצאות מאוד טעימות אם כי שונות מעט מהמטוגנות עם הרבה שמן. ניתן להמיר את המתכון למתכון עם גלוטן (על ידי החלפת פירורי הלחם). הערך התזונתי ללביבות בטיגון בשמן עמוק יהיה שונה מהערכים התזונתיים הקיימים.
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 22 | 73 |
חלבונים (גרם) | 0.79 | 2.66 |
פחמימות (גרם) | 3 | 9 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 0.54 | 1.82 |
שומנים (גרם) | 1.05 | 3.55 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.19 | 0.66 |
כולסטרול (מ"ג) | 16.11 | 54.63 |
נתרן (מ"ג) | 69.68 | 236.37 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 0.28 | 0.96 |
מים (גרם) | 24.23 | 82.19 |
ליקופן (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין A (מק"ג) | 16.81 | 57.03 |
ויטמין B (מ"ג) | 0.2 | 0.66 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.01 | 0.03 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.02 | 0.08 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 0.05 | 0.17 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.07 | 0.24 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.03 | 0.11 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 7.56 | 25.64 |
ויטמין B12 (מק"ג) | 0.05 | 0.17 |
ויטמין C (מ"ג) | 1.01 | 3.43 |
ויטמין D (מק"ג) | 0.03 | 0.11 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.16 | 0.55 |
ויטמין K (מק"ג) | 6.33 | 21.46 |
סידן (מ"ג) | 9.39 | 31.84 |
ברזל (מ"ג) | 0.34 | 1.15 |
מגנזיום (מ"ג) | 3.86 | 13.08 |
זרחן (מ"ג) | 11.44 | 38.79 |
אבץ (מ"ג) | 0.06 | 0.19 |
אשלגן (מ"ג) | 26.31 | 89.26 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.12 | 0.41 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.02 | 0.07 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.09 | 0.32 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.22 | 0.76 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.21 | 0.72 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם