דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות כרישה בריאות ללא גלוטן

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (כ- 25 לביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים וחותכים את גבעולי הכרישה - כל כרישה ל- 3-4 חלקים.
  • 2 מבשלים בסיר עם מים עד לריכוך הכרישות כ- 3/4 שעה או פחות בסיר לחץ.
  • 3 מעבירים למסננת, מקררים מעט ונותנים למים להתנקז.
  • 4 סוחטים היטב את הכרישות משאריות המים ומכניסים למעבד מזון. מפעילים כמה דקות עד שמתקבלת עיסה חלקה.
  • 5 מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים והתבלינים, ומעבדים קצרות עד להתאחדות החומרים.
  • 6 מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות עם כפית שמן. לוקחים כחצי כף מהבלילה ומניחים במחבת החמה. ממלאים את המחבת עם לביבות ומטגנים כמה דקות (רצוי עם מכסה).
  • 7 הופכים, מטגנים את הצד השני ומוציאים לצלחת (להשתמש בכפית שמן נוספת). במידה ובוחרים לטגן בשמן עמוק - מוציאים לנייר סופג.
  • 8 מגישים חם. חימום חוזר יכול להיות בתנור או בטוסטר אובן.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין את הלביבות בצורה נוספת - משמנים תבניות אישיות, שמים ככף מהבלילה ודוחסים. מטפטפים מעט שמן או משתמשים בספריי שמן, ואופים בחום בינוני עד שהלביבות משחימות.

את המתכון קיבלתי מתמי חברתי ממוצא תורכי. הלביבות טעימות אך בשיטת הטיגון הן מלאות בשמן. אני החלטתי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק וכפית שמן אחת בתחילת ה"טיגון" ועוד כפית באמצע וזהו. הלביבות יוצאות מאוד טעימות אם כי שונות מעט מהמטוגנות עם הרבה שמן. ניתן להמיר את המתכון למתכון עם גלוטן (על ידי החלפת פירורי הלחם). הערך התזונתי ללביבות בטיגון בשמן עמוק יהיה שונה מהערכים התזונתיים הקיימים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2273
חלבונים (גרם)0.79 2.66
פחמימות (גרם)39
מתוכן סוכרים (גרם)0.54 1.82
שומנים (גרם)1.05 3.55
מתוכם שומן רווי (גרם)0.19 0.66
כולסטרול (מ"ג)16.11 54.63
נתרן (מ"ג)69.68236.37
סיבים תזונתיים (גרם)0.28 0.96
מים (גרם)24.2382.19
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)16.8157.03
ויטמין B (מ"ג)0.20.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.5625.64
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.17
ויטמין C (מ"ג)1.013.43
ויטמין D (מק"ג)0.030.11
ויטמין E (מ"ג)0.160.55
ויטמין K (מק"ג)6.3321.46
סידן (מ"ג)9.3931.84
ברזל (מ"ג)0.341.15
מגנזיום (מ"ג)3.8613.08
זרחן (מ"ג)11.4438.79
אבץ (מ"ג)0.060.19
אשלגן (מ"ג)26.3189.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.220.76
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.72

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 22.4% 16.8% 54.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה