דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 446 גרם למנה\יחידה (כ- 7-8 מנות (כ- 14 יחידות מפרום))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מפרום חצילים
חצילים ממולאים בשר טחון ברוטב עגבניות
  • 1 חותכים מהחצילים פרוסות עגולות בעובי ס"מ וחצי בערך. כל פרוסה חוצים, עושים מעין פתח כמו כריך ומשאירים צד אחד סגור. ממליחים ומשהים על מסננת כרבע שעה.
  • 2 מערבבים את כל המצרכים למלית הבשר יחד ומשהים במקרר כחצי שעה.
  • 3 ממלאים כל פרוסת חציל בבשר המתובל, מקמחים, טובלים בביצה טרופה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים (ברבע כוס השמן).
  • 4 מכינים את הרוטב: בסיר סוטז` בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים לשמן את הפפריקה והאריסה (לפתיחת טעמים) ומערבבים. מוסיפים עגבניות וקורט סוכר, ומבשלים עד ריכוך.
  • 5 מוסיפים אבקת מרק העוף, הפלפל השחור, האורגנו והמים, מערבבים ומבשלים מספר דקות עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 6 מוסיפים לרוטב את החצילים המטוגנים ועל אש קטנה מבשלים עוד כ- 30 דקות (במהלך הבישול אפשר להרים את הסיר ובתנועות סיבוב קלות לנער את הרוטב מעל החצילים).
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 20.5% 30.3% 43.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב