דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חצילים ממולאים בשר טחון ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 446 גרם למנה\יחידה (כ- 7-8 מנות (כ- 14 יחידות מפרום))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים מהחצילים פרוסות עגולות בעובי ס"מ וחצי בערך. כל פרוסה חוצים, עושים מעין פתח כמו כריך ומשאירים צד אחד סגור. ממליחים ומשהים על מסננת כרבע שעה.
  • 2 מערבבים את כל המצרכים למלית הבשר יחד ומשהים במקרר כחצי שעה.
  • 3 ממלאים כל פרוסת חציל בבשר המתובל, מקמחים, טובלים בביצה טרופה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים (ברבע כוס השמן).
  • 4 מכינים את הרוטב: בסיר סוטז` בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים לשמן את הפפריקה והאריסה (לפתיחת טעמים) ומערבבים. מוסיפים עגבניות וקורט סוכר, ומבשלים עד ריכוך.
  • 5 מוסיפים אבקת מרק העוף, הפלפל השחור, האורגנו והמים, מערבבים ומבשלים מספר דקות עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 6 מוסיפים לרוטב את החצילים המטוגנים ועל אש קטנה מבשלים עוד כ- 30 דקות (במהלך הבישול אפשר להרים את הסיר ובתנועות סיבוב קלות לנער את הרוטב מעל החצילים).
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)37484
חלבונים (גרם)24.24 5.44
פחמימות (גרם)358
מתוכן סוכרים (גרם)8.78 1.97
שומנים (גרם)16.37 3.67
מתוכם שומן רווי (גרם)3.47 0.78
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)128.61 28.84
נתרן (מ"ג)1,209271.13
סיבים תזונתיים (גרם)4.9 1.1
מים (גרם)357.580.18
ליקופן (מ"ג)3.60.81
ויטמין A (מק"ג)75.8517.01
ויטמין B (מ"ג)7.391.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.06
ויטמין B3 (מ"ג)5.221.17
ויטמין B5 (מ"ג)1.050.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)54.2612.17
ויטמין B12 (מק"ג)1.740.39
ויטמין C (מ"ג)32.237.23
ויטמין D (מק"ג)0.450.1
ויטמין E (מ"ג)1.730.39
ויטמין K (מק"ג)17.693.97
סידן (מ"ג)58.1713.05
ברזל (מ"ג)3.660.82
מגנזיום (מ"ג)47.4610.64
זרחן (מ"ג)242.2854.34
אבץ (מ"ג)4.751.07
אשלגן (מ"ג)746.97167.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.630.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.520.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.860.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.810.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 20.5% 30.3% 43.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.