גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מטבח טריפוליטאי | » | מפרום תפוחי אדמה |
מפרום תפוחי אדמה טעים ביותר מהמטבח הטוניסאי/טריפולטאי - מומלץ מאוד להכין לארוחת הקידוש ביום שישי בערב, 249 קלוריות למנה, 88 קלוריות ל-100 גרם
שרית מברוכה, בלוגרית אוכל, 25.10.2012
18 מנות/יחידות, 284 גרם למנה\יחידה (17-18 יחידות מפרום)
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הרבה עבודה יחסית, אבל התוצאה משתלמת! אפשרי להשרות את תפוחי האדמה עם מלח לפני המילוי כדי שלא יישברו אבל זה לא חובה - אני מדלגת על שלב זה. אגב, השרייה במי מלח נועדה גם למניעת השחרה של תפוחי האדמה - בהחלט מומלץ.
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 249 | 88 |
חלבונים (גרם) | 12.46 | 4.39 |
פחמימות (גרם) | 38 | 14 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 3.04 | 1.07 |
שומנים (גרם) | 5.45 | 1.92 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 1.28 | 0.45 |
מתוכם שומן טראנס (גרם) | 0 | 0 |
כולסטרול (מ"ג) | 49.22 | 17.36 |
נתרן (מ"ג) | 439.07 | 154.84 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 3.01 | 1.06 |
מים (גרם) | 220.2 | 77.66 |
ליקופן (מ"ג) | 1.45 | 0.51 |
ויטמין A (מק"ג) | 26.49 | 9.34 |
ויטמין B (מ"ג) | 5.67 | 2 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.17 | 0.06 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.12 | 0.04 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 3.72 | 1.31 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 1.07 | 0.38 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.56 | 0.2 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 27 | 9.52 |
ויטמין B12 (מק"ג) | 0.75 | 0.27 |
ויטמין C (מ"ג) | 23.25 | 8.2 |
ויטמין D (מק"ג) | 0.15 | 0.05 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.47 | 0.17 |
ויטמין K (מק"ג) | 15.76 | 5.56 |
סידן (מ"ג) | 29.81 | 10.51 |
ברזל (מ"ג) | 1.78 | 0.63 |
מגנזיום (מ"ג) | 40.85 | 14.41 |
זרחן (מ"ג) | 146.54 | 51.68 |
אבץ (מ"ג) | 2.37 | 0.84 |
אשלגן (מ"ג) | 685.04 | 241.59 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.24 | 0.08 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.02 | 0.01 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.19 | 0.07 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.29 | 0.1 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.27 | 0.1 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם