דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוסקה חצילים פרוסים לאורך
מוסקה חצילים פרוסים לאורך
מוסקה בסגנון מעט שונה ומיוחד

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 247 גרם למנה\יחידה (14 יחידות חצילים ממולאים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל מצרכי מלית הבשר בקערה ומניחים בצד.
  • 2 חותכים את החצילים לאורך לפרוסות דקות. מניחים על נייר אפייה בתבנית, מורחים עליהן שמן זית משני הצדדים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 10-15 דקות עד לריכוך ולהזהבה, מוציאים ומצננים.
  • 3 מגלגלים מתערובת הבשר צורות של קבבים מוארכים, מניחים על פרוסת החציל ומגלגלים (כמו בתמונה).
  • 4 בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שקיפות.
  • 5 מוסיפים את הפלפל האדום, ממשיכים לטגן עד להזהבה למשך כ- 10 דקות ומוסיפים את השום לעוד כ- 3 דקות.
  • 6 מוסיפים את העגבניות המגורדות וממשיכים לבשל למשך כ- 8 דקות עד לצמצום הנוזלים.
  • 7 מוסיפים את העגבניות המרוסקות + רסק העגבניות, מערבבים וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות.
  • 8 מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
  • 9 מניחים בעדינות החצילים המגולגלים בסיר אחד ליד השני בצפיפות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כ- 45 דקות.
  • 10 במשך הבישול מערבבים בתנועות סיבוביות את הסיר ומוזגים בעזרת כף מהרוטב על החצילים לספיגת טעמים.
  • 11 מפזרים פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
  • 12 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לא מדובר בשיטה המקובלת להכנת מוסקה (בצורת כריך), אלא חתכתי את החציל פרוסות לאורך, מילאתי וגילגלתי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16065
חלבונים (גרם)10.28 4.16
פחמימות (גרם)156
מתוכן סוכרים (גרם)4.66 1.89
שומנים (גרם)6.91 2.8
מתוכם שומן רווי (גרם)1.53 0.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)37.13 15.03
נתרן (מ"ג)576.58233.43
סיבים תזונתיים (גרם)2.59 1.05
מים (גרם)185.3375.03
ליקופן (מ"ג)1.120.45
ויטמין A (מק"ג)45.3618.36
ויטמין B (מ"ג)3.381.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B3 (מ"ג)2.460.99
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.7610.84
ויטמין B12 (מק"ג)0.740.3
ויטמין C (מ"ג)42.0717.03
ויטמין D (מק"ג)0.080.03
ויטמין E (מ"ג)0.880.36
ויטמין K (מק"ג)39.2715.9
סידן (מ"ג)26.2710.64
ברזל (מ"ג)1.620.66
מגנזיום (מ"ג)23.379.46
זרחן (מ"ג)101.1740.96
אבץ (מ"ג)2.130.86
אשלגן (מ"ג)345.84140.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.190.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 19.6% 29.2% 43.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.