דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 247 גרם למנה\יחידה (14 יחידות חצילים ממולאים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מוסקה חצילים פרוסים לאורך
מוסקה בסגנון מעט שונה ומיוחד
  • 1 מערבבים את כל מצרכי מלית הבשר בקערה ומניחים בצד.
  • 2 חותכים את החצילים לאורך לפרוסות דקות. מניחים על נייר אפייה בתבנית, מורחים עליהן שמן זית משני הצדדים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 10-15 דקות עד לריכוך ולהזהבה, מוציאים ומצננים.
  • 3 מגלגלים מתערובת הבשר צורות של קבבים מוארכים, מניחים על פרוסת החציל ומגלגלים (כמו בתמונה).
  • 4 בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שקיפות.
  • 5 מוסיפים את הפלפל האדום, ממשיכים לטגן עד להזהבה למשך כ- 10 דקות ומוסיפים את השום לעוד כ- 3 דקות.
  • 6 מוסיפים את העגבניות המגורדות וממשיכים לבשל למשך כ- 8 דקות עד לצמצום הנוזלים.
  • 7 מוסיפים את העגבניות המרוסקות + רסק העגבניות, מערבבים וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות.
  • 8 מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
  • 9 מניחים בעדינות החצילים המגולגלים בסיר אחד ליד השני בצפיפות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כ- 45 דקות.
  • 10 במשך הבישול מערבבים בתנועות סיבוביות את הסיר ומוזגים בעזרת כף מהרוטב על החצילים לספיגת טעמים.
  • 11 מפזרים פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
  • 12 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לא מדובר בשיטה המקובלת להכנת מוסקה (בצורת כריך), אלא חתכתי את החציל פרוסות לאורך, מילאתי וגילגלתי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 19.6% 29.2% 43.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב