דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מפרום מהמטבח הטריפוליטאי
מפרום מהמטבח הטריפוליטאי
מפרום מהמטבח הטריפוליטאי
מפרום מיוחד משלושה סוגי ירקות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 509 גרם למנה\יחידה (כ- 9 מנות (16-20 ממולאים))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את מצרכי המלית ומשהים במקרר כחצי שעה לספיגת טעמים.
  • 2 בינתיים מכינים את הציר: בסיר שטוח גדול מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את העגבניה, הגזר, הקישוא, הסלרי, רסק העגבניות והבזיליקום. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל השחור והפפריקה המתוקה, מכסים ומעבירים לאש קטנה.
  • 3 כל פרח כרובית חוצים בסכין מעט כדי שאפשר יהיה להכניס את המלית. גם את החציל פורסים לרוחב לעיגולים (כ- 5 עיגולים), כל עיגול חותכים לרוחב מעט כדי להכניס מלית. את תפוחי האדמה מקלפים ופורסים כל אחד ל- 2 חלקים, וכל חלק חותכים מעט כדי להכניס מלית.
  • 4 ממלאים את הכרובית, החציל ותפוח אדמה במלית של הבשר (ממלאים כחופן, כ- 1-2 כפות).
  • 5 טובלית את הממולאים בקמח (בצלחת אחת), ואחר כך בתערובת של ביצים טרופות, מים, רסק עגבניות ומלח (צלחת נפרדת).
  • 6 מטגנים את המפרום במחבת במשך כ- 2-3 דקות מכל צד לקבלת גוון חום (טיגון בשמן עמוק: כ- 2 כוסות שמן - ראו הערה לגבי כמות השמן). מעבירים לנייר סופג ומשם לתוך הסיר עם הציר.
  • 7 מבשלים כשעה וחצי עד שעתיים על אש קטנה. הרי לכם מפרום טריפוליטאי טעים ביותר.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מהתערובת של הבשר אפשר להכין גם קציצות עגולות - לפני הטיגון לטבול אותן בקמח, לטגן עד להשחמה, להעביר לנייר סופג ואחר כך לסיר עם ציר הירקות. להגיש בתוספת קוסקוס או חלה טריה, וכמובן בתוספת החמוצים של הטריפוליטאים - מסיר. אפשר גם להכין את המפרום מבשר כבש טחון או קצת שומן כבש מעורב בבקר.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בממולאים לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות של כ- 2 כוסות שמן (שמן לטיגון עמוק). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)510100
חלבונים (גרם)29.02 5.7
פחמימות (גרם)5311
מתוכן סוכרים (גרם)7.77 1.53
שומנים (גרם)20.75 4.08
מתוכם שומן רווי (גרם)3.67 0.72
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)139.21 27.34
נתרן (מ"ג)617.42121.27
סיבים תזונתיים (גרם)5.16 1.01
מים (גרם)380.774.78
ליקופן (מ"ג)0.580.11
ויטמין A (מק"ג)273.0753.64
ויטמין B (מ"ג)8.921.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.161.21
ויטמין B5 (מ"ג)1.460.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.720.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)62.3912.25
ויטמין B12 (מק"ג)2.440.48
ויטמין C (מ"ג)32.486.38
ויטמין D (מק"ג)0.460.09
ויטמין E (מ"ג)1.120.22
ויטמין K (מק"ג)963.06189.16
סידן (מ"ג)71.1313.97
ברזל (מ"ג)3.470.68
מגנזיום (מ"ג)58.3711.46
זרחן (מ"ג)291.5157.26
אבץ (מ"ג)5.551.09
אשלגן (מ"ג)862.38169.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.670.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.510.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.880.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.830.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 19.2% 26.8% 49.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.