דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בשר כבוש ביתי

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 204 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות)

  • חזה בקר - 2 ק"ג
    בריסקט
  • קינמון - 2 כפיות שטוחות
  • עלי דפנה - גרם
    6 עלים
  • חרדל - 3 כפות - סה"כ (45 גרם)
  • סוכר חום - 3 כפות שטוחות - סה"כ (51 גרם)
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • צפורן שלם - 5 מחטים - סה"כ (3 גרם)
    מסמרי ציפורן
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
  • סלרי - כרפס - 5 גבעולים - סה"כ (225 גרם)
    אמריקאי
  • סלרי - כרפס - ראש (330 גרם)
  • קינמון - כף שטוחה
  • ערער - 2 כפיות
  • סלפטר - 2 כפיות גדושות
    תבלין כבישה ושימור לבשר
  • פלפל אנגלי - 8 כדורים
  • מים - לפי הצורך
    לכיסוי הנתח כולו
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להרתיח את המים עם התבלינים, לצנן לגמרי ולהשרות את הנתח בנוזלים בשקית גדולה של פסגור (שקית ניילון עם פס סגירה בשוליים העליונים). לשים בכלי ומעל להניח משקולת למשך עשרה ימים בתחתית המקרר, כשמדי יום הופכים את הנתח.
  • 2 בתום 10 ימים מוציאים ושוטפים היטב.
  • 3 שמים בסיר גדול הרבה עם מים, גזר, בצל, סלרי וקינמון, ומביאים לרתיחה עדינה עם הנתח.
  • 4 לאחר הרתיחה מבשלים על אש נמוכה מכוסה מינימום 3 שעות עד שהבשר רך.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הערער, הסלפטר והפלפל האנגלי. יש מיצוי של הרבה נותני טעם בהרתחה הראשונה. מצננים, שופכים ואוטמים. האטימה חשובה וכן הלחץ בכבישה. בתום 10 ימים מבשלים, מצננים ואז פורסים עם לחם טוב וחרדל או חזרת, כבושים וחגיגה שלמה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)305149
חלבונים (גרם)41.99 20.56
פחמימות (גרם)94
מתוכן סוכרים (גרם)5.42 2.65
שומנים (גרם)10.26 5.02
מתוכם שומן רווי (גרם)3.97 1.94
כולסטרול (מ"ג)50 24.48
נתרן (מ"ג)182.0189.11
סיבים תזונתיים (גרם)1.91 0.93
מים (גרם)139.7568.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)194.6695.31
ויטמין B (מ"ג)83.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.13
ויטמין B3 (מ"ג)6.133
ויטמין B5 (מ"ג)0.960.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.490.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.7312.6
ויטמין B12 (מק"ג)3.041.49
ויטמין C (מ"ג)3.81.86
ויטמין E (מ"ג)0.920.45
ויטמין K (מק"ג)19.139.36
סידן (מ"ג)60.1429.44
ברזל (מ"ג)3.851.88
מגנזיום (מ"ג)35.417.33
זרחן (מ"ג)271.6132.97
אבץ (מ"ג)9.644.72
אשלגן (מ"ג)515.21252.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 16.2% 66.5% 14.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.