מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 204 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
בשר כבוש ביתי
- 1 להרתיח את המים עם התבלינים, לצנן לגמרי ולהשרות את הנתח בנוזלים בשקית גדולה של פסגור (שקית ניילון עם פס סגירה בשוליים העליונים). לשים בכלי ומעל להניח משקולת למשך עשרה ימים בתחתית המקרר, כשמדי יום הופכים את הנתח.
- 2 בתום 10 ימים מוציאים ושוטפים היטב.
- 3 שמים בסיר גדול הרבה עם מים, גזר, בצל, סלרי וקינמון, ומביאים לרתיחה עדינה עם הנתח.
- 4 לאחר הרתיחה מבשלים על אש נמוכה מכוסה מינימום 3 שעות עד שהבשר רך.
- 5 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את הערער, הסלפטר והפלפל האנגלי. יש מיצוי של הרבה נותני טעם בהרתחה הראשונה. מצננים, שופכים ואוטמים. האטימה חשובה וכן הלחץ בכבישה. בתום 10 ימים מבשלים, מצננים ואז פורסים עם לחם טוב וחרדל או חזרת, כבושים וחגיגה שלמה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3% |
16.2% |
66.5% |
14.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב