דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 204 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות)

  • חזה בקר - 2 ק"ג
    בריסקט
  • קינמון - 2 כפיות שטוחות
  • עלי דפנה - גרם
    6 עלים
  • חרדל - 3 כפות - סה"כ (45 גרם)
  • סוכר חום - 3 כפות שטוחות - סה"כ (51 גרם)
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • צפורן שלם - 5 מחטים - סה"כ (3 גרם)
    מסמרי ציפורן
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
  • סלרי - כרפס - 5 גבעולים - סה"כ (225 גרם)
    אמריקאי
  • סלרי - כרפס - ראש (330 גרם)
  • קינמון - כף שטוחה
  • ערער - 2 כפיות
  • סלפטר - 2 כפיות גדושות
    תבלין כבישה ושימור לבשר
  • פלפל אנגלי - 8 כדורים
  • מים - לפי הצורך
    לכיסוי הנתח כולו

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חזה בקר כבוש
בשר כבוש ביתי
  • 1 להרתיח את המים עם התבלינים, לצנן לגמרי ולהשרות את הנתח בנוזלים בשקית גדולה של פסגור (שקית ניילון עם פס סגירה בשוליים העליונים). לשים בכלי ומעל להניח משקולת למשך עשרה ימים בתחתית המקרר, כשמדי יום הופכים את הנתח.
  • 2 בתום 10 ימים מוציאים ושוטפים היטב.
  • 3 שמים בסיר גדול הרבה עם מים, גזר, בצל, סלרי וקינמון, ומביאים לרתיחה עדינה עם הנתח.
  • 4 לאחר הרתיחה מבשלים על אש נמוכה מכוסה מינימום 3 שעות עד שהבשר רך.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הערער, הסלפטר והפלפל האנגלי. יש מיצוי של הרבה נותני טעם בהרתחה הראשונה. מצננים, שופכים ואוטמים. האטימה חשובה וכן הלחץ בכבישה. בתום 10 ימים מבשלים, מצננים ואז פורסים עם לחם טוב וחרדל או חזרת, כבושים וחגיגה שלמה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 16.2% 66.5% 14.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב