מצרכים למתכון
30 מנות/יחידות, 100 גרם למנה\יחידה (כ- 30 יחידות צ`יבורקי)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
צ`יבורקי מטוגן במילוי בשר
- 1 לשים את חומרי הבצק לבצק מעט נוקשה (חוץ ספריי השמן למריחה על כדורי הבצק), מורידים על משטח וממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק חלק.
- 2 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים וממשיכים ללוש כל חלק מספר דקות. מכסים ומשהים שעה.
- 3 בינתיים מכינים את המלית - מאדים את הבשר במחבת (רצוי טפלון/קרמי) תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הבצל, השום והתבלינים, וממשיכים לערבב ולאדות עד ריכוך הבצל. לאחר כ- 10 דקות, כשהבשר כבר מבושל, מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים באידוי עוד כ- 5 דקות.
- 4 מרדדים כל כדור לעלה בעובי של כחצי ס"מ, מורחים מעט ספריי שמן על כל עלה ומגלגלים לרולדה (זה מה שנותן את האווריריות ואת מראה השכבות כמו לבצק עלים). נותנים שוב לבצק לנוח במשך כ- 20 דקות וחותכים את הרולדה ל- 10 פרוסות.
- 5 מרדדים כל פרוסה כזאת לעלה דק, ממלאים בבשר מאודה ומתובל, סוגרים ומהדקים היטב. את החלק שהידקנו אפשר לעצב לצורת סהר בעזרת גלגלת זיגזג (אפשר להמשיך ולהדק את הקצוות בעזרת מזלג - לא חובה).
- 6 מטגנים (טיגון חצי עמוק, כ- 2 ס"מ גובה במחבת) עד להזהבה.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
מומלץ לספוג את שאריות השמן בעזרת נייר סופג. כמות השמן לטיגון הינה כמות מוערכת ולכן עלולה להיות סטייה בערכיו התזונתיים של המתכון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.6% |
17.8% |
24.2% |
57.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב