דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 421 גרם למנה\יחידה (4 שרימפס למנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
שרימפס בטמפורה עם קרם חצילים שחור
שרימפס עם קרם חצילים, צילום: בועז לביא
  • 1 הניחו את החצילים על אש פתוחה לריכוך ולעישון, עבדו את החציל למחית עם 50% מהקליפה החרוכה והוסיפו תוך כדי עיבוד את שמן הקנולה (1/2 כוס), בהתחלה מספר טיפות ולאחר מכן את כל השאר. הוסיפו שום קורט מלח וקורט פלפל שחור (לפי הטעם) וערבבו.
  • 2 נקו את השרימפס מהראש ומהשיריון השאירו רק את הזנב והחוליה האחרונה מהשיריון. פיתחו עם סכין קטנה את גב השרימפס והוציאו את צינורית העיקול.
  • 3 הכינו את הבלילה: ערבבו את הטמפורה (כוס), הקמח, הבירה, קורט מלח וקורט פלפל שחור (לפי הטעם) עד לקבלת בלילה דלילה אך לא מדי.
  • 4 הוסיפו קוביות קרח כמה דקות לפני הטיגון לשם צינון הבלילה. חממו שמן קנולה לטיגון עמוק (חצי כוס השמן היא הערכה לספיגת השמן בשרימפס לשם הערך התזונתי - נא להסתכל במידע הנוסף) עד לחום של 180-190 מעלות.
  • 5 טבלו את השרימפס בבלילה עד החוליה האחרונה, כשאתם אוחזים בזנב, והכניסו מיד לשמן החם ל- 20-30 שניות עד להזהבה והוציאו. ספגו את שאריות השמן, הניחו על מעט קרם חצילים שחור בטמפרטורת החדר והגישו.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. כמות השמן לטיגון עמוק (חצי כוס) הינה כמות מוערכת הנספגת בשרימפס לאחר הטיגון. ייתכן כי יהיה צורך בכמות שמן גבוהה יותר לטיגון עצמו. באדיבות שף אורי זיסו, השף הראשי של זאפה אירועים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 48.8% 25.6% 22%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.03 (1.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב