דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

1.08 ק"ג לכל המתכון

  • חלה מתוקה - פרוסה (50 גרם)
    פרוסת חלה בעובי 3 ס"מ
  • ביצה - 2 Medium
  • שמנת מתוקה 38% - 1/2 קופסת קרטון - סה"כ (125 מ"ל)
    חצי כוס שמנת
  • תרד - 300 גרם
  • שום - שן
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
  • ביצה - Medium (49 גרם)
    ביצה עלומה
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    2 כפות + 2 כפות
  • גד עז - 1/4 אריזת ניילון - סה"כ (45 גרם)
    5 פרוסות דקות של גבינת עיזים
  • מעט חומץ - לבישול הביצה העלומה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ביצה בקן עם תרד וגבינת עיזים
ארוחת בוקר מושחתת, צילום: יח"צ
  • 1 טובלים פרוסת חלה מתוקה בתערובת של 2 ביצים ושמנת מתוקה. מטגנים עד להזהבה. מניחים על הפרוסה פרוסות גבינת עיזים, ומכניסים לתנור עד שהגבינה מותכת.
  • 2 על מחבת מקפיצים תרד, שמן זית (כ- 2 כפות), מלח ופלפל. את העגבניות חותכים לרבעים, ומניחים אותן בתנור עם שמן זית (כ- 2 כפות), מלח ופלפל ב- 150 מעלות ל- 40 דקות.
  • 3 מבשלים את הביצה בסיר עם מים ומעט חומץ במשך 3 דקות, ואז מוציאים את הביצה ומרכיבים את המנה: על החלה עם הגבינה המותכת מניחים את התרד המוקפץ, ואז את העגבניות הטריות ומעל את הביצה העלומה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. באדיבות מסעדת אסקוט במסגרת פרוייקט "גד מורנינג".

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 49.3% 20.1% 25.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.07 (1.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב