דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת בוקר מושחתת, צילום: יח"צ

מצרכים למתכון

1.08 ק"ג לכל המתכון

  • חלה מתוקה - פרוסה (50 גרם)
    פרוסת חלה בעובי 3 ס"מ
  • ביצה - 2 Medium
  • שמנת מתוקה 38% - 1/2 קופסת קרטון - סה"כ (125 מ"ל)
    חצי כוס שמנת
  • תרד - 300 גרם
  • שום - שן
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
  • ביצה - Medium (49 גרם)
    ביצה עלומה
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    2 כפות + 2 כפות
  • גד עז - 1/4 אריזת ניילון - סה"כ (45 גרם)
    5 פרוסות דקות של גבינת עיזים
  • מעט חומץ - לבישול הביצה העלומה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 טובלים פרוסת חלה מתוקה בתערובת של 2 ביצים ושמנת מתוקה. מטגנים עד להזהבה. מניחים על הפרוסה פרוסות גבינת עיזים, ומכניסים לתנור עד שהגבינה מותכת.
  • 2 על מחבת מקפיצים תרד, שמן זית (כ- 2 כפות), מלח ופלפל. את העגבניות חותכים לרבעים, ומניחים אותן בתנור עם שמן זית (כ- 2 כפות), מלח ופלפל ב- 150 מעלות ל- 40 דקות.
  • 3 מבשלים את הביצה בסיר עם מים ומעט חומץ במשך 3 דקות, ואז מוציאים את הביצה ומרכיבים את המנה: על החלה עם הגבינה המותכת מניחים את התרד המוקפץ, ואז את העגבניות הטריות ומעל את הביצה העלומה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. באדיבות מסעדת אסקוט במסגרת פרוייקט "גד מורנינג".

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,406130
חלבונים (גרם)45.79 4.24
פחמימות (גרם)596
מתוכן סוכרים (גרם)10.74 0.99
שומנים (גרם)112.39 10.42
מתוכם שומן רווי (גרם)46.32 4.29
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040
כולסטרול (מ"ג)810.3 75.1
נתרן (מ"ג)1,761163.22
סיבים תזונתיים (גרם)10.84 1
מים (גרם)727.6867.44
ליקופן (מ"ג)10.460.97
ויטמין A (מק"ג)1,908176.86
ויטמין B (מ"ג)10.791
ויטמין B1 (מ"ג)0.50.05
ויטמין B2 (מ"ג)1.520.14
ויטמין B3 (מ"ג)3.470.32
ויטמין B5 (מ"ג)3.40.32
ויטמין B6 (מ"ג)1.340.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)554.6551.4
ויטמין B12 (מק"ג)1.660.15
ויטמין C (מ"ג)110.1210.21
ויטמין D (מק"ג)2.80.26
ויטמין E (מ"ג)9.860.91
ויטמין K (מק"ג)1,492138.26
סידן (מ"ג)597.1155.34
ברזל (מ"ג)16.261.51
מגנזיום (מ"ג)314.529.15
זרחן (מ"ג)598.6855.48
אבץ (מ"ג)4.890.45
אשלגן (מ"ג)2,408223.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.380.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.360.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.580.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.180.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.720.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 49.3% 20.1% 25.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.07 (1.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?