דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה סול מטוגן
פילה דג סול כמו שניצל
  • 1 משרים את הפילטים (6 פילטים סה"כ של דג סול (פוטית), כ- 70 גרם לפילה, מומלץ טרי) לשעה במים עם 2 כוסות מיץ לימון וכוס חומץ, כך שהנוזלים יכסו את הדג לגמרי. מוציאים ומנקים מקשקשים ושאר מרעין בישין. את הפעולה הזאת מבצעים רק אם הדג קפוא. במידה והדג טרי אין צורך כלל בפעולת ההשריה הזאת.
  • 2 מוציאים ושוטפים קלות במים, ומוודאים שאין עליהם שאריות של קרח. אם רוצים נגיסים קטנים, בשלב זה ניתן לחתוך כל פילה לשלוש או לארבע.
  • 3 מכינים 3 קערות: אחת עם קמח, פפריקה ומלח, שנייה עם הביצים (טרופות), ושלישית עם פירורי הפנקו מעורבבים בגרידת הלימון.
  • 4 טובלים כל אחד מנתחי הדג היטב, משני הצדדים, בכל אחת מהקערות, לפי הסדר: קמח, ביצה, פנקו.
  • 5 מטגנים בשמן חם מאוד על אש בינונית, עד להזהבה.
  • 6 להגיש עם פלחי לימון ופטרוזיליה (כמו בתמונה).
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן המצוינת (1/4 כוס) היא כמות השמן המוערכת הנספגת בדגים. ייתכן כי יש להשתמש לצורך הטיגון בכמות שמן גבוהה יותר. זמן ההכנה כולל את זמן ההשרייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 19.4% 27.1% 52.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב