דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה סול מטוגן
פילה דג סול כמו שניצל
  • 1 משרים את הפילטים (6 פילטים סה"כ של דג סול (פוטית), כ- 70 גרם לפילה, מומלץ טרי) לשעה במים עם 2 כוסות מיץ לימון וכוס חומץ, כך שהנוזלים יכסו את הדג לגמרי. מוציאים ומנקים מקשקשים ושאר מרעין בישין. את הפעולה הזאת מבצעים רק אם הדג קפוא. במידה והדג טרי אין צורך כלל בפעולת ההשריה הזאת.
  • 2 מוציאים ושוטפים קלות במים, ומוודאים שאין עליהם שאריות של קרח. אם רוצים נגיסים קטנים, בשלב זה ניתן לחתוך כל פילה לשלוש או לארבע.
  • 3 מכינים 3 קערות: אחת עם הקמח, הפפריקה והמלח, שנייה עם הביצים הטרופות ושלישית עם פירורי הפנקו מעורבבים בגרידת הלימון.
  • 4 טובלים כל אחד מנתחי הדג היטב, משני הצדדים, בכל אחת מהקערות, לפי הסדר הבא: הקמח, הביצים והפנקו.
  • 5 מטגנים בשמן חם מאוד על אש בינונית עד להזהבה ומגישים עם פלחי לימון ופטרוזיליה (כמו בתמונה) מנת פילה סול מטוגן מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן המצוינת במתכון היא כמות מוערכת הנספגת בדגים. ייתכן כי יש להשתמש לצורך הטיגון בכמות שמן גבוהה יותר. זמן ההכנה כולל את זמן ההשרייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 19.5% 27.2% 52.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב