דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 134 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פשטידת חצילים וגבינות
מנה ראשונה מהסרטים
  • 1 לקלף את החצילים ולחתוך לאורך.
  • 2 לרפד תבנית אפייה, לסדר את החצילים, לפזר שמן ומעט מלח עבה.
  • 3 לאפות בתנור שחומם מראש ב- 220 מעלות על להשחמה. להפוך ולהמשיך לאפות (יש לאפות את החצילים כרבע שעה מכל צד).
  • 4 לקרר את החצילים ולסדרם בתבנית משומנת (תבנית פאי בינונית) באופן הבא: 1/3 כלפי פנים התבנית ו- 3/4 כלפי החלק החיצוני בצורת פרח. את האמצע של התבנית למלא בחצילים לאורך.
  • 5 לקלות פלפל אדום בתנור, לקלף ולקצוץ דק דק.
  • 6 לטרוף ביצה אחת.
  • 7 לערבב: קוטג`, 150 גרם עמק מגורדת, גבינת טוב טעם, צנוברים, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור. להוסיף את הגמבה והביצה. להמשיך לערבב עד להטמעה.
  • 8 לצקת את המילוי על החצילים ואת "השאריות" שנותרו מחוץ לתבנית להרים מעלה כלפי פנים התבנית לכיוון האמצע (יוצא שהחצילים עוטפים את כל המילוי).
  • 9 לטרוף ביצה שנייה ולמרוח את החציל בנדיבות.
  • 10 לאפות בחום של 220 מעלות כ- 20 דקות, להוציא מהתנור, לפזר את ה- 50 גרם גבינת העמק המגורדת הנותרים ולהכניס לעוד 5 דקות לתנור.
  • 11 להגיש חם ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם ביצים קשות וסלט ירקות.

ציוד נדרש: תבנית פאי בינונית.

שיטת ההכנה כוללת גם קלייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 26.7% 34.1% 32.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב