דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 415 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
ירכי עוף במלית אורז
ירכי עוף בתנור עם אורז
  • 1 בסיר לחמם 3 כפות שמן (מתוך חצי הכוס).
  • 2 לשטוף את האורז, להכניס לסיר ולערבב.
  • 3 להוסיף כפית מהמלח ו- 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
  • 4 לבשל עד שהאורז מוכן.
  • 5 בסיר שטוח לשים את רסק העגבניות, קורט מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה ורבע כוס מים ולהביא לרתיחה.
  • 6 להכניס את האורז המוכן פנימה ולבשל כ- 5 דקות עד שכל הנוזלים יספגו באורז. לכבות את הגז ולקרר מעט.
  • 7 להניח את הירכיים על משטח עבודה.
  • 8 להרים מעט מהעור של הירך ולמלא בשתי כפות מהמלית. לסגור בקיסמים או לתפור את העור.
  • 9 להניח בתבנית משומנת.
  • 10 את האורז שנותר להכניס לשקית צלייה ולהניח גם כן בתבנית. להוסיף לתבנית 1/2 כוס מים.
  • 11 בקערה לערבב את יתרת השמן עם יתרת המלח והפפריקה ולשפוך מעל כל ירך. לעסות את הירכיים בתבלינים.
  • 12 לכסות בנייר כסף ולהכניס לאפייה בחום של 180 מעלות למשך שעה. להוציא את נייר הכסף ולהשחים עוד מספר דקות ללא נייר הכסף.
  • 13 להגיש בליווי האורז שנותר מהמילוי.
  • 14 בתיאבון חיוך

ניתן להשתמש באורז מוכן שנותר. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. 3 כפות שמן של בישול האורז נלקחים מחצי כוס שמן שרשום במתכון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 35.2% 50% 13.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.57 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב