דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 568 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שקשוקה
שקשוקה ביתית וקלה להכנה
  • 1 לבחור עגבניות בשלות ואדומות, ולקצוץ אותן דק.
  • 2 לקלף את הבצל והשום ולקצוץ דק.
  • 3 לחתוך את הפלפל החריף לעיגולים ולקצוץ את הפלפל האדום לקוביות.
  • 4 לחמם את השמן בסיר שטוח, להוסיף את הבצל, השום (רצוי אחרון לקראת סוף הטיגון כדי שלא יישרף), הפלפל החריף והפלפל האדום, ולטגן עד שהכל מזהיב קלות.
  • 5 להוסיף את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, רבע כוס המים, המלח והפלפל השחור, ולבשל עד לבישול העגבניות (15-20 דקות).
  • 6 ליצור שקעים קטנים בשקשוקה, להכניס לסיר את הביצים אחת אחת (בזהירות, לא לפצוע את החלמון), לתבל כל ביצה בקורט מלח ופלפל שחור, ולבשל במשך 10-15 דקות נוספות (עד שהביצים מבושלות כפי שאוהבים).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לאכול את השקשוקה חמה עם חלה טרייה, לחם או פיתה. מומלץ להגיש עם גבינה מלוחה, חצילים מטוגנים וטחינה ביתית.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
על מנת לחסוך קלוריות, ניתן לטגן עם ספריי שמן במקום 2 כפות השמן במתכון או להשתמש בכף אחת של שמן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי מתייחס לשקשוקה בלבד ללא תוספות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 22.3% 19.8% 50.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב