1. לבחור עגבניות בשלות ואדומות, ולקצוץ אותן דק.
2. לקלף את הבצל והשום ולקצוץ דק.
3. לחתוך את הפלפל החריף לעיגולים ולקצוץ את הפלפל האדום לקוביות.
4. לחמם את השמן בסיר שטוח, להוסיף את הבצל, השום (רצוי אחרון לקראת סוף הטיגון כדי שלא יישרף), הפלפל החריף והפלפל האדום, ולטגן עד שהכל מזהיב קלות.
5. להוסיף את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, רבע כוס המים, המלח והפלפל השחור, ולבשל עד לבישול העגבניות (15-20 דקות).
6. ליצור שקעים קטנים בשקשוקה, להכניס לסיר את הביצים אחת אחת (בזהירות, לא לפצוע את החלמון), לתבל כל ביצה בקורט מלח ופלפל שחור, ולבשל במשך 10-15 דקות נוספות (עד שהביצים מבושלות כפי שאוהבים).
7. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי מתייחס לשקשוקה בלבד ללא תוספות.