דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 947 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבחור עגבניות בשלות ואדומות, ולקצוץ אותן דק.
  • 2 לקלף את הבצל והשום ולקצוץ דק.
  • 3 לחתוך את הפלפל החריף לעיגולים ולקצוץ את הפלפל האדום לקוביות.
  • 4 לחמם את השמן בסיר שטוח, להוסיף את הבצל, השום (רצוי אחרון לקראת סוף הטיגון כדי שלא יישרף), הפלפל החריף והפלפל האדום, ולטגן עד שהכל מזהיב קלות.
  • 5 להוסיף את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, רבע כוס המים, המלח והפלפל השחור, ולבשל עד לבישול העגבניות (15-20 דקות).
  • 6 ליצור שקעים קטנים בשקשוקה, להכניס לסיר את הביצים אחת אחת (בזהירות, לא לפצוע את החלמון), לתבל כל ביצה בקורט מלח ופלפל שחור, ולבשל במשך 10-15 דקות נוספות (עד שהביצים מבושלות כפי שאוהבים).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לאכול את השקשוקה חמה עם חלה טרייה, לחם או פיתה. מומלץ להגיש עם גבינה מלוחה, חצילים מטוגנים וטחינה ביתית.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
על מנת לחסוך קלוריות, ניתן לטגן עם ספריי שמן במקום 2 כפות השמן במתכון או להשתמש בכף אחת של שמן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי מתייחס לשקשוקה בלבד ללא תוספות.

- פרסומת -

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)444 קלוריות47 קלוריות
חלבונים19.3 גרם2 גרם
פחמימות50 גרם5 גרם
מתוכן סוכרים24.8 גרם2.6 גרם
שומנים21.8 גרם2.3 גרם
מתוכם שומן רווי4.1 גרם0.4 גרם
מתוכם שומן טראנס570.9 מ"ג60.3 מ"ג
כולסטרול363 מ"ג38.3 מ"ג
נתרן2.8 גרם0.3 גרם
סיבים תזונתיים6.9 גרם0.7 גרם
מים822.2 גרם86.8 גרם
ליקופן19.2 מ"ג2 מ"ג
ויטמין A358.3 מק"ג37.8 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)7.9 מ"ג0.8 מ"ג
ויטמין B1393.8 מק"ג41.6 מק"ג
ויטמין B2606.4 מק"ג64 מק"ג
ויטמין B34 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין B51.8 מ"ג0.2 מ"ג
ויטמין B6933.1 מק"ג98.5 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B9133.8 מק"ג14.1 מק"ג
ויטמין B121.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C284.2 מ"ג30 מ"ג
ויטמין D1.5 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין E5.6 מ"ג0.6 מ"ג
ויטמין K28.2 מק"ג3 מק"ג
סידן173.9 מ"ג18.4 מ"ג
ברזל6.5 מ"ג0.7 מ"ג
מגנזיום89.2 מ"ג9.4 מ"ג
זרחן378.7 מ"ג40 מ"ג
אבץ2 מ"ג0.2 מ"ג
אשלגן1.8 גרם0.2 גרם
חומצות שומן רב בלתי רוויות2 גרם0.2 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 386.7 מ"ג9.2 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 61.8 גרם0.2 גרם
חומצות שומן חד בלתי רוויות4.6 גרם0.5 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 94.2 גרם0.4 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 22.3% 19.8% 50.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
שקשוקה ביתית וקלה להכנה