דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 295 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פטריות פורטבלו ממולאות בתפוחי אדמה ובצל
מתאבן פטריות ממולאות
  • 1 מסירים בעדינות את רגלי הפטריות וקוצצים אותן דק (את הרגליים, כמובן - לשמור אותן). מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך מלא. מזהיבים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את רגלי הפטריות ומטגנים כ- 3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את התימין, הבזיליקום והמוסקט ואחרי כ- 2 דקות מוסיפים גם את היין הלבן, ומצמצמים עד שהנוזלים נעלמים.
  • 2 את הסירות של הפטריות צורבים לכמה דקות במחבת, כל אחת בנפרד עם כף טריאקי. מועכים את תפוחי האדמה החמים למחית חלקה ומוסיפים את תערובת הבצל. מוסיפים את החמאה והגבינה ומערבבים פנימה עד להמסה מלאה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • 3 ממלאים את הפטריות בתערובת. מכינים 3 קעריות עם קמח, ביצים טרופות ופנקו, ובעזרת הידיים מצפים את הפטריות היטב בקמח, אח"כ בביצה ולבסוף בפנקו.
  • 4 ממלאים סיר קטן בשמן עד לגובה של כ- 7-8 ס"מ. מחממים על אש מקסימלית עד שהשמן מגיע ממש לסף רתיחה. בעזרת רשת או מועך תפוחי אדמה מורידים פטריה אחת פנימה. השמן צריך להיות חם עד כדי כך שתוך פחות מ- 10 שניות הציפוי שחום.
  • 5 מסיימים לטגן את הפטריה ושוב מחכים שהשמן ירתח. כך מטגנים את כל הפטריות, אחת-אחת.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מגישים חם עם רוטב שמנת או פסטו.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק - כמות השמן המצוינת (2 כפות) היא כמות השמן המוערכת הנספגת בפטריות הפורטבלו. לטיגון הפטריות יש צורך בכמות שמן רבה יותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 11.8% 17.4% 66.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב